ČESTITKE

Marin Ranteš po prvi put pobijedio na Pannonian Challengeu: Osjećam se super, drago mi je da se publika vratila

15.08.2021 u 11:56

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski BMX vozač, Varaždinac Marin Ranteš, pobjednik je 22. izdanja Pannonian Challengea u disciplini BMX Freestyle, što mu je prva pobjeda na ovom prestižnom natjecanju u ekstremnim sportovima koji su nedavno imali i svoju olimpijsku premijeru na Igrama u Tokiju

Ranteš je u velikom finalu pobijedio ispred Engleza Kierana Reillyja koji je imao najbolji 'trik' natjecanja (Double Flair), a treće mjesto osvojio je Amerikanac Jacob Thiem. Kieran Reilly je također bio najbolji u 'big airu', u kojem je dostigao visinu od 4,10 metara.

'Osjećam se super, napokon sam pobijedio na Pannonianu, jako sretan sam zbog toga. Drago mi je da se publika vratila natrag, ipak nam to daje neku veću snagu i motivaciju da pokažemo još bolje i bez njih ne bi bilo isto', izjavio je 26-godišnji Marin Ranteš koji se u Osijeku osjeća kao kod kuće.

'Najdraži dio u parku mi je veliki jumpbox jer mogu odraditi najviše tail whipova, ali stvarno u Osijeku je cijeli park super, sve je namijenjeno za nas i stvarno hvala organizatorima. Najdraži trik mi je bio 720 tail whip, taj mi je najdraži već 5-6 godina i drago mi je da ga mogu napraviti u sredini vožnje', dodao je Ranteš koji se nije uspio plasirati na ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju, ali se nada nastupu u Parizu 2024.

'BMX se ove godine pojavio na Olimpijskim igrama kao nova disciplina. To puno znači za nas BMX vozače jer se napokon prihvaća kao sport', zaključio je Varaždinac.

Osim Pro kategorije, BMX freestyleri su se natjecali i u kategoriji amatera te u ženskoj kategoriji. Najbolji među amaterima bio je Janos Babel iz Mađarske, drugi je bio njegov sunarodnjak Aron Varro, a treći Maksim Getoš, mlada nada osječke scene ekstremnog sporta koji se razvija se u BMX školici Pannonian Challengea.

Posebnu podršku publike dobile su pripadnice nježnijeg spola koje su svojim majstorijama dokazale da mogu stajati uz bok muškim kolegama što je osječka publika nagradila srdačnim navijanjem, a najbolja je bila Njemica Kim Lea Mueller.