SPREMNI NA IZAZOV

Marin i Ljubo se složili: Srbija je favorit

05.07.2010 u 16:37

Bionic
Reading

Ovoga tjedna fokus regionalne sportske javnosti neće biti samo na nogometu. U Splitu u petak počinje veliki teniski dvoboj Hrvata i Srba, a domaća selekcija okupila se u gradu pod Marjanom

Ivan Ljubičić, koji se nakon tri godine vratio u reprezentaciju, ulogu favorita predaje snažnim susjedima.

'Slažem se da je Srbija favorit. Ima Novaka Đokovića, koji je drugi igrač svijeta na ATP listi, i Nenada Zimonjića, koji je prvi na svijetu u paru. S razlogom se Srbija smatra favoritom, ali isto tako dobro znamo da u ovom natjecanju favoriti ne pobjeđuju uvijek', rekao je Ljubičić.

S takvim se razmišljanjem složio i Marin Čilić, najbolje rangirani hrvatski tenisač.

'Čeka nas susret s vrlo jakom reprezentacijom, no to ne znači da mi nismo dovoljno jaki da im se ne možemo suprotstaviti', izjavio je Čilić, a na pitanje koliko znači činjenica da je od Đokovića izgubio sva četiri međusobna dvoboja dodao je, 'to će psihološki sigurno biti povoljno, ali ovo je susret koji se igra na našem terenu, uz našu publiku i bit će potpuno drugačiji od svih prethodnih.'

Izbornik Goran Prpić nije želio potpuno otvoriti karte i govoriti o taktičkim zamislima.

'Čeka nas susret koji je drugačiji od svih koje smo igrali dosada. Svi jedva iščekujemo početak, mislim da smo spremni za izazov koji je pred nama. Moram istaknuti zahvalnost Ivanu Ljubičiću što nam se nakon tri godine vratio u reprezentaciju. Nije prvi put da imamo problema s ozljedama, vidio je kako stojimo s tim i pomoći će nam.'

Iako nije među četvoricom službeno nominiranih igrača (to su Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Antonio Veić i Ivan Dodig) na konferenciji je bio i Ivo Karlović, koji se oporavlja od ozljede Ahilove tetive.

'Bolje je. Posljednjih mjesec dana sam na terapiji i bolje se osjećam, iako je još malo nelagodno dok se ne zagrijem. No odlučio sam doći za ovaj meč, iako to zbog ozljede možda i nije najpametnije. No svjestan sam važnosti susreta', rekao je Karlović.

Očekuje se da će dvorana biti sasvim ispunjena, a hrvatski tenisači pozivaju gledatelje da ih podrže uz korektno navijanje.

'Ne treba posebno podsjećati na važnost susreta. Pozivamo gledatelje da dođu i pomognu nam, i da se ne obaziru na drugu stranu', apelirao je Ljubičić.