TEŠKOM MUKOM DO POBJEDE

Marin Čilić u 2. kolu Roland Garrosa

27.05.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Čilić je protiv 130. igrača svijeta Daniela Munoza de la Nave, čovjeka koji je po prvi put izborio nastup u glavnom turniru Roland Garrosa, imao velikih problema, ali ipak slavio rezultatom 6:4, 6:4, 7:5

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo pariškog Grand Slam turnira Roland Garrosa, ali uz podosta muka.

Čilić je protiv 130. igrača svijeta Daniela Munoza de la Nave, čovjeka koji je po prvi put izborio nastup u glavnom turniru Roland Garrosa, imao velikih problema, ali ipak slavio rezultatom 6:4, 6:4, 7:5.

Zaostajao je naš tenisač u prvome setu 4:1, ali je onda serijom od šest uzastopnih gemova uzeo prvu dionicu i poveo s breakom prednosti u drugoj. Međutim, tada ponovno kreće serija breakova i re-breakova, ali Čilić na kraju seta ipak izlazi kao pobjednik, te uzima i drugu dionicu identičnim rezultatom kao i prvu.

U trećem je setu Čilić tek iz drugog servisa za set izborio nastup u 2. kolu. Naime, prvu je priliku propustio kod 5:4, ali nije kod 6:5. Čilić je u konačnici napravio 40 neprisiljenih pogrešaka, te čak sedam puta oduzimao servis svome suparniku.

Naš će tenisač u 2. kolu igrati protiv boljeg iz susreta Juana Carlosa Ferrera i domaćeg predstavnika Jonathana Dasnieres de Veigyja.