nije sve tako crno

Marin Čilić otvoreno o najlošijoj sezoni u karijeri, a dotakao se i privatnog života: U tom smislu bila mi je jedna od najljepših u životu, ali...

23.11.2020 u 08:07

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić prvi put završio je sezonu na ATP Touru bez četvrtfinala na nekom od turnira. Svjestan je i sam da nije bio u najboljoj formi ove godine koju je završio na 42. mjestu ATP ljestvice najboljih svjetskih tenisača. No, Čilić ima razloga za sreću i zadovoljstvo

'Svjestan sam da sezona nije bila najbolja, kao nekoliko proteklih godina kad sam bio na završnom Mastersu, ali opet to daje jedan veći motiv i želju za sljedeću sezonu da zapnem jače te da se poguram naprijed i vratim na puteve sjajnih igara', rekao je Marin Čilić (32) u razgovoru za Hrvatski radio.

Ova godina je specifična i zbog pauze u teniskoj sezoni izazvane pandemijom koronavirusa, a nekad najbolji hrvatski tenisač i osvajač US Opena 2014. godine.

'Zasigurno je da je ova godina teška za svakoga, ne samo za tenis. Pratim i nogomet, ne možemo izbjeći susrete reprezentacije, europskih liga, NBA liga bez gledatelja... Sjajna je stvar da se sport održava, ali ljubitelji sporta koji su dolaziti na stadione ili su gledatelji preko televizije, oni će se složiti da to nije to. Atmosfera nije prava, nešto fali, osjetili smo i mi igrači jer nije naboj kao inače', razmišlja Čilić i dodaje:

'Tenis je pokazao fenomenalne mečeve usprkos svemu, bilo je dosta velikih uspjeha u teniskoj godini, no nisu ispraćeni na pravi način. Nadamo se 2021. godina izbrisati ovu 2020.'

Pa ipak, za Marina Čilića će 2020. godina ipak biti posebna. Neće je pamtiti po sportskim uspjesima, ali na privatnom planu definitivno ima razloga za sreću i zadovoljstvo.

'Sportska godina nije bila prema očekivanju, kao što ni moji obožavatelji nisu to očekivali. Nadao sam se da će biti dosta bolje, veselio sam se ponovnim nastupima nakon pauze. Meni je godina u privatnom smislu bila jedna od najljepših u životu, rođenje sina Balda mi je ispunilo cijeli moj život i dalo mi je novi elan. Sigurno da mi je dobro došla pauza da se regeneriram i da budem malo s obitelji. Od 2006. godine sam na Touru, stalno na putu i odmor mi je bio prijeko potreban', kazao je Marin Čilić.

Hrvatski tenisač optimističan je oko kvalitete hrvatskog tenisa u svim njegovim segmentima na ATP i WTA Touru.

'Mislim da imamo fenomenalne igrače u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima te među curama. Nadamo se da će 2021. godina donijeti puno uspjeha, to samo pokazuje kakva smo teniska velesila. Imamo uz igrače i puno trenera i kondicijskih trenera, to veseli. Nadam se da ćemo napraviti put za mlade da imaju dobre uvjete za razvijanje', zaključio je Marin Čilić.