nedostaje samo bod

Marin Čilić otkrio zašto se toliko mučio sa 182. tenisačem svijeta, ali i istaknuo jednu sjajnu stvar u svojoj igri

06.03.2020 u 22:01

Bionic
Reading

'Kad je Borna dobio, sigurno da je laknulo svima. Taj nam je bod možda najvažniji za cijeli susret', izjavio je prvi igrač hrvatske Davis Cup reprezentacije Marin Čilić nakon prvog dana dvoboja u zagrebačkom Domu sportova protiv Indije, u kojem je Hrvatska povela s 2:0

'Kad je Borna dobio, sigurno da je laknulo svima. Taj nam je bod možda najvažniji za cijeli susret', izjavio je prvi igrač hrvatske Davis Cup reprezentacije Marin Čilić nakon prvog dana dvoboja u zagrebačkom Domu sportova protiv Indije, u kojem je Hrvatska povela s 2:0 i još joj samo jedan bod nedostaje za plasman na završni turnir.

Borna Gojo je s 3:6, 6:4, 6:2 svladao favoriziranog Prajnesha Gunneswarana, a Čilić se namučio za pobjedu 7:6 (8), 7:6 (8) protiv Ramkumara Ramanathana.

'Naravno, mišljenje je bilo da ću ja riješiti taj meč. Mogli ste vidjeti da je dečko odigrao stvarno na odličnoj razini. Servirao je fenomenalno, uz visok postotak prvog servisa. Nisam puno stvari u meču radio loše, što je sigurno njegova zasluga, jer je miksao, dolazio naprijed. Imao sam nekih prilika, ali to se može tako dogoditi. Najbitnije da smo dobili dva boda, to smo priželjkivali prije početka', sažeo je Marin Čilić događanja prvog dana zagrebačkog dvoboja protiv Indijaca u kojem je Vedran Martić prvi put bio u ulozi Davis Cup izbornika.

'Dojmovi su prekrasni. Zahvaljujem se Goranu (Ivaniševiću). Ovo treba doživjeti u trenerskoj karijeri. Ovo je velika čast. Stvarno sam se osjećao super. Ovo je poseban doživljaj. Bio sam kao gledatelj na puno naših Davis Cup mečeva, na finalima u Bratislavi i Lilleu, ali drugačije je kad si izbornik, kad pomažeš igračima koliko možeš. Stvarno fantastičan osjećaj', rekao je Martić koji je puno više posla imao u prvom dvoboju.

'Jako sam sretan da smo dobili prvi meč. Mislim da je Gunneswaran u najboljoj formi od Indijaca i smatrao sam prvi bod velikim.'

Izbornik je imao jednu zamisao prije meča, koju je morao korigirati nakon prvog seta.

'U početku sam mislio da Borna krene žestoko protiv Gunneswarana, da mu pokaže da je spreman pobijediti ga, jer je Gunneswaran bio favorit. Na 3:3 se dogodio nesretan gem, izgubio je servis i to ga je poremetilo. Nakon prvog seta vidio sam da je premotiviran i onda sam ja pokušao biti što mirniji, da ne pokazujem svoje emocije. U startu sam ga možda previše bodrio, možda sam trebao biti malo mirniji.'

Drugi meč se pokazao još stresnijim, ali je Marin Čilić unatoč sjajnom otporu suparnika ostao miran u ključnim trenucima.

'Sjajna je stvar danas što sam nakon dugo vremena zabio 20 aseva, i to još u dva seta. Osjećao sam se moćno na svojim servisima. S te strane sam jako zadovoljan', rekao je Čilić i pohvalio ozračje u momčadi kojoj se vratio nakon što je propustio prošlogodišnji finalni turnir u Madridu.

'Bio je odličan tjedan za trening. Ovakva atmosfera mi odgovara. Opuštena ekipa je tu. Imamo i pomlađenu reprezentaciju s Ninom i Bornom, oni su novi duh, također i Vedran sa svojim iskustvom. Drago mi je da sam opet dio reprezentacije. Mislim da mi može pomoći za ostatak sezone.'

Marin vjeruje da je vrlo blizu svojoj najboljoj formi.

'Nisam predaleko. Fali mi par dobrih pobjeda, da ih povežem, da mi se digne samopouzdanje, da uđem u konstantu. Mislim da mi je igra na dobrom nivou', zaključio je Čilić.