US OPEN

Marin Čilić od 0:2 do trećeg kola

04.09.2009 u 20:22

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić napravio je veliki preokret u ogledu drugog kola US Opena. Gubio je od Amerikanca Jessea Levinea sa 4:6, 2:6, a onda je u preostala tri seta ispustio samo tri gema i stigao do trećeg kola

U prvom međusobnom ogledu s Amerikancem Jesseom Levineom, hrvatski tenisač Marin Čilić doživio je pravu dramu. Na svu sreću, sa sretnim završetkom, jer nakon 0:2 u setovima Čilić nije ostavljao dojam da može proći Amerikanca Jessea Levinea. Ipak, uzdignute je glave napustio teren br. 11 nakon 166 minuta igre. Čilić je slavio 4:6, 2:6, 6:0, 6:3, 6:0.

U prvom setu, koji je bio očito jedini u kojem su tenisači igrali ravnopravno, Levine je ipak bio za nijansu bolji, mirniji i uspješniji te je taj set riješio u svoju korist sa 6:4. U drgom setu Čilić je pokazao kako može oscilirati te je vrlo brzo imao zaostatak od 4:1. Ipak, breakom je stigao do 2:4, no Levine je već u sljedećem gemu stavio točku na i ovog seta. Tada je izgledalo da više nema spasa za našeg tenisača.

Na svu sreću, Čilić nije mislio isto i u preostala tri seta, to jest samo u četvrtom, propustio je tek tri gema i stigao je do velike pobjede koja ga je odvela u treće kolo. Tamo ga čeka bolji iz dvoboja Uzbekistanca Istomina i Ekvadorca Lapenttija.