ATP Cincinnati

Marin Čilić na jakom turniru u SAD-u prošao Španjolca Munara; za pobjedu je trebao svega 90 minuta

15.08.2022 u 23:08

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čiić (ATP - 17.) bez većih poteškoća je sa 6-3, 6-3 svladao Španjolca Jaumea Munara (ATP - 57.) u prvom kolu turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, a za pobjedu je trebao 90 minuta.

Čilić nijednom u meču nije izgubio servis, a ukupno je spasio pet "break-lopti". U prvom setu je oduzeo servis suparniku u osmom gemu, potom i u prvom gemu drugog seta te je serijom od pet gemova od 3-3 u prvoj dionici, zapravo riješio pitanje pobjednika.

Na kraju se namučio završiti dvoboj, jer je u najdužem gemu meča, u kojem je bilo pet izjednačenja, Čilić realizirao tek šestu meč-loptu.

Bio je to njegov drugi dvoboj protiv Munara, a završio je jednako kao i prvi koji su odigrali na početku ove godine u Adelaideu, također na tvrdoj podlozi.

U drugom kolu Marin će igrati protiv Finca Emila Ruusuvuorija (ATP - 44.) koji je sa 7-6 (2), 6-2 bio bolji od Amerikanca J. J. Wolfa (ATP - 83.).

Čilić i Ruusuvuori su se sreli ove godine u četvrtfinalu turnira na travi u londonskom Queen's Clubu, a u njemu je hrvatski tenisač slavio sa 7-6 (2), 6-4.

U utorak će meč prvog kola odigrati drugi hrvatski predstavnik u Cincinnatiju Borna Ćorić koji za suparnika ima talijanskog kvalifikanta Lorenza Musettija (ATP - 33.). Pobjednik tog dvoboja će u drugom kolu igrati protiv durgog nositelja, Španjolca Rafaela Nadala, koji će odigrati prvi meč nakon što je zbog ozljede trbušnog zida morao odustati od nastupa u polufinalu Wimbledona, početkom prošlog mjeseca.