KRAJ U 3. KOLU

Marin Čilić morao je čestitati Del Potru

01.06.2012 u 19:33

Bionic
Reading

Niti u četvrtom ovogodišnjem pokušaju Marin Čilić nije uspio pobijediti Juana Martina del Potra. Argentinac je slavio u 3. kolu Roland Garrosa 6:3, 7:6(7), 6:1

Nakon što je tenisač iz Tandila dosta lako osvojio prvi set uz dva breaka, najveća uzbuđenja u ovom meču događala su se u drugom setu. Kod rezultata 2:2 Čilić je prvi puta zaprijetio na servisu Del Potra, stigao do 0:30, ali ne i do prve break lopte. U sljedećem gemu izgubio je servis treći puta u meču. Del Potro je poveo s 5:2, ali se Čilić ipak uspio vratiti. Prvu i jedinu break-loptu u meču iskoristio je u devetom gemu. Servirajući kod 5:6, izvukao je 0:40 i još tri prednosti Argentinca, ukupno je spasio šest set-lopti.

U tie-breaku je Del Potro opet imao golemu prednost, 3:0 i dva servisa. Čilić je i to okrenuo, poveo je sa 6:4. Do tog trenutka doista se odlično spašavao i vraćao, igrao je u tim trenucima jako dobro. No, nije iskoristio niti jednu od dvije set-lopte, Del Potro je realizirao svoju ukupno osmu. U trenucima kada je Čilić poveo sa 6:4 u tie-breaku, činilo se da njegove akcije stoje jako dobro. Naime, u završnici drugog seta je Argentinac između poena s bolnim grimasama na licu sugerirao bolove u koljenu, s kojim i inače ima problema. No, u njegovoj igri se to nije osjetilo, trčao je kao navijen.

Nakon propuštene prilike za 1:1 u setovima, Čilić je u trećem potpuno potonuo. Dobio je prvi gem, pa izgubio šest u nizu.

Zanimljivo da je Čilić bolji postotak osvojenih poena imao na drugom (57 posto) nego na prvom (samo 53 posto) servisu. Upisao je 41 neforsiranu pogrešku, 13 više od suparnika, te tri izravna poena manje (28-31).

Ovo je bio četvrti ovogodišnji susret Del Potra i Čilića, a treći na zemlji. Sva četiri dobio je južnoamerički tenisač, koji ukupno vodi sa 7:2. U osmini finala čeka ga Tomaš Berdych, koji je nakon teške borbe svladao Južnoafrikanca Kevina Andersona 6:4, 3:6, 6:7(4), 6:4, 6:4.

Roland Garros, 3. kolo:

Del Potro (9) – Čilić (21) 6:3, 7:6(7), 6:1