LAKO PROTIV SERRE

Marin Čilić izborio četvrtfinale Zagreba

04.02.2009 u 18:25

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić i u Zagrebu nastavlja igrati u odličnoj formi. U drugom se kolu obračunao s Francuzom Florentom Serrom i pobijedio sa 6:2, 7:5

Marin Čilić prvi je od hrvatskih tenisača izborio četvrtfinale ATP turnira u Zagrebu. Čilić je za 83 minute sa 6:2, 7:5 svladao 57. tenisača na ATP listi.

Nakon prvog servisa Serre izgledalo je da će meč (po)trajati i da će gledatelji dulje uživati u ogledu ova dva tenisača. No, nakon što je ekspresno izjednačio na 1:1, Čilić je već u sljedećem gemu oduzeo servis protivniku. Isto je napravio i u petom gemu, čime je prvi set praktički već bio odlučen. Naravno, Čilić ni u jednom trenutku Francuzu nije dopustio da mu se približi.

U drugom setu početni je udarac opet imao Serra te ga je uvjerljivo pretvorio u vodstvo. Čilić je izjednačio, a potom i ponovio scenarij iz prvog seta oduzevši servis protivniku. Čilić je potom lako zadržao svoj servis. Ali tada je Serra ipak odigrao nešto čvršće i bolje. Sačuvao je svoj servis, smanjio na 3:2. Na Čilićev servis u šestoj igri stigli su prvi problemi. Serra je stigao do nekoliko break-lopti, a jednu od njih uspio je prevoriti i u potpuni break. Čilić je tražio načina da slomi otpor sedam godina starijeg tenisača te ga je našao tek u 11. igri, kada je iskoristio prvu break-loptu i poveo sa 6:5. Novu pogrešku više nije napravio i sa 7:5 zaključio je dvoboj drugog kola.

'Kad god bih u drugom setu potegnuo lopticu, promašio bih. Bio sam preopušten, moram na to paziti u sljedećim mečevima ako želim napraviti dobar rezultat', pojasnio je Čilić.

Nešto kasnije Čilić je doznao i ime suparnika u četvrtfinalu, a to će biti naš Antonio Veić.

'Idealno. Ne za mene, već za turnir da je tako puno Hrvata u završnici', ustvrdio je Čilić o hrvatskom četvrtfinalu, a osvrnuo se i na posjet u zagrebačkom Domu sportova.

'Nisam razočaran posjetom. Mislim da je ova brojka realna i vrlo dobra za ovu fazu natejcanja. Kako se turnir bude približavao kraju tribine će biti punije'.