odmara u dubrovniku

Marin Čilić ipak neće igrati za Hrvatsku u Davis Cupu: Jako mi je žao zbog toga

08.11.2019 u 14:49

Bionic
Reading

Ponajbolji hrvatski tenisač Marin Čilić objavio je i službeno kako neće nastupiti na ovogodišnjem Davis Cupu, koji se igra u novom formatu, zbog velikih problema s koljenom.

Tako će Hrvatska u obranu Davis Cup titule krenuti oslabljena za 31-godišnjeg Marina Čilića. Težak udarac za hrvatsku reprezentaciju.

'Zadnjih godina i pol su za mene su doista bile pravi izazov, i fizički i mentalni. Iako sam svakodnevno provodio puno vremena kako bi tijelo održavao zdravim i prevenirao ozljede, ponavljajuća ozljeda koljena koja me muči još od juniorskih dana mi je zadavala sve više i više problema. Stalno se vraća bol. Liječnički tim mi je sredinom godine savjetovao da je najbolje za mene podvrgnuti se operaciji koljena kako bi ozbiljnije riješio problem. Međutim, ustrajnost s moje strane se očito isplatila jer sam se upravo vratio s pregleda koji je pokazao da je koljeno u puno boljem stanju nego sredinom godine i operacija u ovom trenutku neće biti potrebna', kazao je Čilić koji je u zadnjih godinu dana doživio nekoliko iznenađujućih poraza. Sada je jasno kako je razlog bilo koljeno koje je očito u jako lošem stanju.

'Bez obzira na te dobre vijesti, svejedno ću se morati podvrgnuti jednom ili više manjih zahvata na koljenu , što sam radio i prošle sezone, koji će me odvojiti od terena sljedećih nekoliko tjedana što znači da neću moći nastupiti na Davis Cupu ove godine. Jako sam se veselio biti opet dio tima i atmosfere u kojoj smo lani podigli pobjednički pehar. Jako mi je žao zbog toga… Bez obzira na ovu tešku odluku s moje strane, sigurno ću biti najvjerniji navijač naše reprezentacije za koju vjerujem da će nas opet učiniti ponosnim. Svima vama želim zahvaliti na podršci, posebno kroz ovakve, teške trenutke u mojoj karijeri. Dat ću sve od sebe da zdraviji, motiviraniji i spremniji nego ikad uđem u sezonu 2020.', dodao je Čilić koji odmor od tenisa trenutačno provodi u Dubrovniku, gradu iz kojeg dolazi njegova supruga Kristina.

  • +7
Kristina i Marin Čilić Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL