TAJNA VEZA

Marin Čilić drugi tjedan zaredom izborio finale ATP turnira, oba puta u Rusiji. U polufinalu Sankt Peterburga 'razbio' je Nizozemca Zandschulpa

30.10.2021 u 17:14

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić drugi tjedan zaredom stigao je do finala na ATP Touru, nakon što je prije tjedan dana bio u završnici turnira u Moskvi, ovoga tjedna stigao je do završnice u Sankt Peterburgu

U polufinalu je za samo sat i devet minuta svladao Nizozemca Botica van de Zandschulpa sa 6:3, 6:3.

Čilić je u potpunosti dominirao protiv 26-godišnjeg Nizozemca, koji je u subotu igrao u svom prvom polufinalu na ATP Touru, odlično je servirao, imao je čak 69 posto ubačenih prvih servisa te nije dopustio suparniku niti jednu "break-loptu". Štoviše, Van de Zandschulp niti u jednom Čilićevom servis-gemu nije stigao niti do izjednačenja.

S druge strane, Čilić je u prvom setu ostvario jedan "break" iskoristivši treću od tri vezane "break-lopte" u šestom gemu, dok je u drugom setu dva puta oduzimao servis suparniku, prvi put kod rezultata 1:1, a drugi put kod svoje prednosti od 5:3 čime je i okončao dvoboj.

Za Čilića će ovo biti ukupno 35. nastup u finalu nekog ATP turnira, a treći u 2021. godini. U lipnju je osvojio Stuttgart, što mu je bio 19. naslov, dok je prošle nedjelje izgubio u finalu Moskve.

Do drugog naslova u Sankt Peterburgu, prvoga je osvojio prije točno 10 godina, Čilić će pokušati doći protiv Amerikanca Taylora Fritza koji je ranije u subotu u prvom polufinalu svladao Nijemca Jan-Lennarda Struffa sa 5:7, 6:1, 6:3.

Fritzu će to biti prvi finale u 2021. godini, posljednji je put u finalu igrao u Acapulcu u veljači prošle godine, a dosada je osvojio samo jedan naslov i to u Eastbourneu 2019.

Čilić i Fritz dosada su se susreli samo jednom, prije četiri godine u Indian Wellsu, a bolji je bio Amerikanac.

POLUFINALE:

MARIN ČILIĆ (HRV) - Botic van de Zandschulp (Niz) 6-3, 6-3

Taylor Fritz (SAD/5) - Jan-Lennard Struff (Njem) 5-7, 6-1, 6-3