I KRAJAN SE NADA

Marin Čilić: Bit ću spreman za nedjelju

08.04.2012 u 08:47

Bionic
Reading

Marin Čilić i Ivo Karlović su bili blizu pobjedi u paru, no u posljednji dan četvrtfinalnog susreta Davis Cupa u Buenos Airesu ipak će s prednošću 2:1 ući Argentina

U još jednom dramatičnom susretu, koji je trajao minutu manje od pet sati, David Nalbandian i Eduardo Schwank su pobijedili 3:6, 7:6(6), 6:3, 7-:(6), 8:6 i sada njihovu sastavu nedostaje samo jedan bod za prolaz u polufinale.

Umjesto argentinskog slavlja pobjedu su mogli proslavljati hrvatski tenisači, a lako je moguće da bi se to i dogodilo da su, primjerice, iskoristili break-loptu koju su imali kod 4:3 u petom setu. Ili da su zadržali break prednosti s kojim su započeli drugi set, u trenucima kad su bili jasno bolji od argentinskog dvojca.

Međutim, tih 6:3, 1:0 uz servis domaći sastav je uspio anulirati – već u drugom gemu nadoknadio je break, a nešto kasnije je u napetom tie-breaku izjednačio na 1-1 u setovima. U trećoj dionici Argentinci su ključni odmak napravili osvojivši četiri gema zaredom (sa 2-3 su otišli na 6-3), no kraj meča još je bio daleko. Hrvatski tenisači su u četvrtom setu propustili čak dva servisa za set, kod 5-4 i 6-5, onda su osvojili tie-break sa 8:6 (iako su vodili čak 5:1), ali u petom setu ipak su pokleknuli. A da su iskoristili break-loptu kod 4-3 servirali bi za meč.

'Naravno da smo još petnaestak minuta nakon meča bili tužni i razočarani. Brojali smo prilike koje smo imali i moramo reći''šteta'. No treba se okrenuti prema onome što nosi nedjelja. Dali smo sve od sebe, moramo gledati pozitivno', rekao je Marin Čilić, koji je u dva dana na igralištu proveo deset sati i osam minuta.

'Pronaći ćemo negdje snagu za nedjeljni meč protiv Del Potra. Nemam previše vremena za odmor i neće biti jednostavno, ali spreman jesam, pogotovo psihički. Vidjeli smo da tenis nije nešto bajan, najviše zbog uvjeta, jer vjetar konstantno mijenja smjer, pa nije lako pronaći ritam. Znam kako Del Potro igra i pokušat ću naći rješenje za njega'.

Izbornik Željko Krajan je također dao svoje viđenje subotnjeg meča:

'Sigurno da žalim, jer bilo je dosta šansi. Imali smo set i break prednosti, na kraju petog seta priliku kod 4:3. Sad je situacija puno drugačija, jer moramo pobijediti u oba pojedinačna meča. S druge strane, ponosan sam na dečke jer su dali svoj maksimum, ostavili srce na igralištu. Nisu imali završni udarac', rekao je Krajan i dodao:

'Za sada nema promjena za nedjeljne mečeve, no vidjet ćemo nakon prospavane noći i kako će se Marin osjećati nakon deset sati i deset setova'.

Kako sada procjenjujete šanse za prolaz u polufinale?

'Drastično su se promijenile u korist Argentinaca, ali ih još imamo. Nisu velike, ali ih imamo. Argentinci još nisu došli do trećeg boda. Marin može pobijediti Del Potra, a Ivo je pokazao da kad dobro servira može svladati svakoga'.

Nedjeljni program u Buenos Airesu započet će u 17:30 po srednjoeuropskom vremenu, a ne bude li promjena prvi će na igralište Marin Čilić i Juan Martin del Potro. Za peti meč prijavljeni su Ivo Karlović i David Nalbandian, iako je za očekivati da će argentinski izbornik Martin Jaite u tom ogledu postaviti odmornog Juana Monaca.