međugorac u osmini finala

Marin Čilić bio na rubu, ali onda je uslijedio veličanstveni povratak

18.01.2019 u 14:58

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, prošao je u četvrto kolo na prvom Grand Slamu sezone, pobijedivši Fernanda Verdasca 4:6, 3:6, 7:6 (8), 6:1, 6:3 nakon četiri sata i 18 minuta igre. Marin Čilić opasno je visio jer protivnik je u četvrtom setu imao dvije meč lopte

Nakon prošlogodišnjeg nastupa u finalu Australian Opena, od hrvatskog tenisača Marina Čilića i ove godine očekujemo barem približno uspješan rezultat.

No, u okršaju trećeg kola, protiv Fernanda Verdasca bio je na rubu. Jer Španjolac je glatko dobio prva dva seta (6:4, 6:3).

Ipak, u trećem setu, Čilić je uspio smoći snage i potpunom dominacijom osvojiti ga s glatkih 6:1.

U četvrtom setu bilo je neizvjesno do samog kraja, pa se o pobjedniku tog seta odlučivalo u tie-breaku. I tu je Španjolac bolje krenuo, napravivši odmah mini-break. Verdasco je u 'tie-breaku' trećeg seta vodio 7:6, kad je Čilić na servisu spasio prvu meč-loptu, ali i izgubio sljedeći poen. Drugu priliku za pobjedu Verdasco je propustio napravivši dvostruku pogrešku, a Čilić je 13. igru dobio 10:8, pa je o pobjedniku dvoboja odlučivao peti set.

Čilić je vrlo brzo poveo 4:1, i praktički je riješio pitanje pobjednika. Imao je Verdasco još jednu priliku za povratak u meč. Na Čilićev servis pri vodstvu našeg tenisača 5:3, Verdasco je poveo 30:15, ali više od toga nije mogao. Čilić je zadržao svoj servis i okončao set, odnosno riješio meč u svoju korist.

Zanimljivo, neki statistički elemneti, poput broj as-servisa uvjerljivo su pripali Španjolcu (27-8), pa i prvi servis bio je na strani Vedrasac (70 posto naspram Čilićevih 60 posto).

Protivnik Čiliću u sljedećm kolu bit će još jedan Španjolac, 30-godišnji Roberto Bautista Agut. Do sad su njih dvojica odigrali pet međusobnih okršaja, a Marin Čilić upisao je pet pobjeda.

Ipak, ono na čemu Bautista Agut može gajiti optimizam jest podatak da je jedinu pobjedu ostvario upravo u Melbourneu.