dr. Cahe se oglasio

Maradonin bivši liječnik otkrio šokantne detalje i jednu strogo čuvanu tajnu o velikom Argentincu; je li trebao baš ovo sve reći?

21.12.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Nepunih mjesec dana nakon iznenadne smrti Diega Armanda Maradone, jednog od najvećih nogometaša u povijesti, oglasio se njegov bivši liječnik koji je otkrio dosad nepoznate stvari

Podsjetimo, Maradona je preminuo 25. studenoga u svom domu u Buenos Airesu u 61. godini života, a nakon opsežne obdukcije tim liječnika zaključio je kako je uzrok smrti akutni edem pluća, a ne srčani udar kako je prvo objavljeno.

Također je poznato kako se Maradona oporavljao u svom domu nakon što je hitno operiran u bolnici zbog krvarenja na mozgu.

I taman kada se sve smirilo oglasio se Alfredo Cahe, njegov bivši liječnik koji je brinuo o njemu od 1977. do 2007. godine, koji je otkrio i pomalo šokantne detalje. Za početak je rekao kako to sigurno nije bio lagani srčani udar…

Čak je i mišljenja kako nisu vodili brigu o njemu kako je trebalo:

'Nije ni smio napuštati bolnicu i nikako nije smio nastaviti liječenje u svom domu gdje za to nisu bili pripremljeni', kazao je Cahe. Ali tu nije stao.

'Diego je imao oštećenje mozga, ali nije to bio baš Alzheimer i zbog toga nije bilo tako vidljivo. Problem je što godinama nije uzimao odgovarajuće lijekove. Trebao je mir i tišinu da se oporavi, ali to nikada nije bio slučaj s njim', rekao je Cahe dodavši:

'Dobro se sjećam kako je prije nekih 15-ak godina, kad smo zajedno bili na Kubi., pokušao samoubojstvo! Vozeći automobil zabio se u autobus i tada ga je samo čudo spasilo. Rekao nam je da nije vidio autobus i da se odjednom pojavio ispred njega, ali svi smo znali da to nije istina', ispričao je Cahe otkrivši tako tajnu koju su znali rijetki.

Prisjetio se liječnik Cahe kako je nakon toga razgovarao s Diegom i pitao ga nije se valjda pokušao ubiti na što mu je rekao:

'Možda jednog dana to napravim, od kuda da znam?'

No, mnogi se pitaju je li ovaj liječnik, koji je punih 30 godina brinuo o Maradonu, trebao baš ovo sve reči?

  • +7
Diego Maradona obitelj Izvor: Profimedia / Autor: THE PHOTO ONE / The Photo One / Profimedia