EUROPSKA LIGA

ManUtd i Atletico već osigurali osminu finala

16.02.2012 u 21:46

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda svladali su u prvom susretu 16-tne finala Europske lige u Amsterdamu Ajax s 2:0, dok je uspješan u gostima bio i Atletico Madrid koji je u Rimu pobijedio Lazio s 3:1

U ranijem je terminu ovog četvrtka odigrano sedam prvih utakmica šesnaestine finala nogometne Europa lige. Najveću i najznačajniju je pobjedu upisao preporođeni madridski Atletico koji je na rimskom Olimpicu pobijedio Lazio 3:1.

Praktički se već sada momčad koju odnedavno vodi Argentinac Diego Simeone plasirala među 16 najboljih. Inače, otkada Simeone vodi Atletico ovo im je bio prvi primljeni pogodak, ali sumnjamo da će zbog toga biti žalosni, jer su dva puta Falcao i jednom Adrian donijeli veliku pobjedu. Recimo da je Simeone vodio Atletico protiv svoje nekadašnje momčadi, u kojoj je proživio uspješne igračke dane.

U gostima je uspješan bio i Manchester United. Pobijedili su kod Ajaxa 2:0 uz oba pogotka u drugom dijelu. Prvo je poentirao Young 60. udarcem s vrha šesnaesterca, a pet minuta je prije kraja Hernandez postigao drugi gol na asistenciju Rooneyja, realiziravši tako polukontru. Manchester je odigrao prosječnu utakmicu, u donekle laganom ritmu, ali i takvo što je bilo previše za Ajax koji je u posljednjih sedam utakmica, u svim natjecanjima, pobijedio samo - jednom.

Nakon samo 20 sekundi utakmice ukrajinski je Metalist vodio u Salzburgu protiv Red Bulla 1:0. Nakon greške obrane brzi pogodak, ali ipak ne i dovoljno brz za za rekord u Europa ligi, je postigao Taison, a u završnici prvog dijela još je dva puta domaću mrežu zatresao Cristaldo. U nadoknadi utakmice je zabio i Dević, te tako Ukrajinci doma nose ogromnu pobjedu i već sada mogu razmišljati o osmini finala.

Od hrvatskih je nogometaša u ovom terminu nastupao samo Ivica Vrdoljak. Odigrao je svih 90 mintua za svoju Legiju koja je u Varšavi remizirala sa lisabonskim Sportingom (2:2).

Jedini su domaće pobjede upisali AZ Alkmaar i Lokomotiv. AZ je pogotkom Mahera pobijedio Anderlecht 1:0, dok je Lokomotiv u Moskvi okrenuo 0:1 na poluvremenu u 2:1 pobjedu protiv Athletic Bilbaa.

Europska liga
Završnica
Lokomotiv Moskva Athletic Bilbao 2:1
sljedeća ut. 23.2.
Ajax Manchester United 0:2
sljedeća ut. 23.2.
Plzen Schalke 04 1:1
sljedeća ut. 23.2.
Salzburg Metalist Kharkov 0:4
sljedeća ut. 23.2.
AZ Alkmaar Anderlecht 1:0
sljedeća ut. 23.2.
Legia Varšava Sporting Lisbon 2:2
sljedeća ut. 23.2.
Lazio Atletico Madrid 1:3