FIFA_SP_2018.svg

'super mario' za tportal

Mandžukić je bio jasan i glasan; Leo Messi trebao bi se zabrinuti nakon ovih riječi

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija na najbolji je mogući način otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U prvom kolu Hrvatska je nadigrala Nigeriju 2:0, ali usprkos tome svi naši igrači smiruju strasti i najavljuju nastavak u istom ritmu. Prvi među njima iskusni napadač Mario Mandžukić...

Mario Mandžukić u važnoj pobjedi protiv Nigerije odigrao je još jednu sjajnu utakmicu. Osim što je izborio jedanaesterac, kojeg je u gol za 2:0 pretvorio kapetan Luka Modrić, bio je jedan od zapaženijih na terenu. I u napadu i u obrani...

'Normalno da je važno, znali smo i prije Svjetskog da će nam ova utakmica biti jako bitna, zbog svega, a ponajviše sa psihološke strane. Jako je bitno Mundijal otvoriti pobjedom i zbog toga smo sretni. Ali imamo još dvije utakmice, nema previše slavlja, moramo nastaviti dalje', kazao je mirnim glasom 32-godišnji Slavonac Mandžukić .

Kada je na red došla analiza Nigerije, koja je najavljivana kao vrlo nezgodan suparnik, Mandžo je zastao na tren i rekao:

'Svi nešto olako shvaćaju sve naše protivnike, a svi su ovdje s razlogom, a tome u prilog govore i rezultati, ali i utakmice na ovom Svjetskom prvenstvu. Igrali smo dobro, onako kako smo se dogovorili. Nigerija je pokazala da je dobra, a mi smo pobijedili i uz sve to nismo primili gol, što je jako važno. No možemo uvijek bolje i tome ćemo težiti u nastavku turnira koji svakim danom pokazuje koliko je opasan...', kaže Mandžukić koji je redovito među najborbenijima. Bilo u klubu ili reprezentaciji:

  • +40
SP u nogometu, skupina D: Hrvatska - Nigerija Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Nije me sezona umorila, osjećam se dobro, šutim i radim kao i svih posljednjih godina. I ne zamaram se s postizanjem pogodaka, samo s pobjedama, o kojima sam jednostavno ovisan.Da pobjeđujem, to me jedino zanima, jer mogu mnogo pridonijeti ekipi i bez golova. I to sam pokazao milijun puta, i tako ću i nastaviti', dodao je Mandžo.

Sljedeća je na redu Argentina. No, Mario je miran...

'Jasno je da se lakše pripremati i razmišljati o Argentini s tri boda u džepu, pogotovo psihološki. No u pristupu, odnosu, radu, motivaciji i ozbiljnosti, ništa se neće promijeniti. Sada idemo u kamp malo se odmoriti, potom ćemo analizirati Argentinu i odraditi odličnu pripremu u koju uopće ne sumnjam. Dočekat ćemo taj dvoboj spremni. Vjerujemo u sebe, ali i sreća je bitan faktor', kaže Mandžo kojeg čeka još jedan obračun protiv velikog Lea Messija:

'Leo? Kada izađem na teren, ja ne poznajem nikoga. To su protivnici koji me žele pobijediti. Ništa osobno, i ništa čudno, a ja im neću dati da me pobjede. Ja želim njih pobijediti. Za nikog i nikada nema popusta dok sam na travnjaku. Tako i za Messija i Argentinu', jasno je i glasno poručio 'gaučima'. Messi bi se morao zamisliti, već je jednom osjetio Mandžin bijes...

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U svlačionici ne nedostaje vjere da ova generacija može jako daleko?

'Ako budemo svi vjerovali u to i davali sve na terenu, onda te zbog svega nagradi i sreća, koja je bitan faktor u nogometu. Ja vjerujem, uvijek vjerujem, a vjeruju i moji suigrači, da ćemo napokon skinuti to prokletstvo neprolaska skupine koje traje posljednjih 20 godina. Moramo vjerovati, ali moramo raditi, biti ponizni i nipošto ne poletjeti', jasan je bio hrvatski napadač.

Prije dvoboja s Nigerijom gledao se film 'Vatreni'...

'Malo smo pogledali, ubačeni su i neki momenti naše generacije, pomiješani s legendarnim uspjesima legendarne generacije. Još te malo više napali...', pričao je golgeter Juventusa.

  • +5
Hrvatski navijači na utakmici protiv Nigerije u Kalinjingradu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Atmosfera na utakmici u Kalinjingradu je bila domaćinska. Prkeo deset tisuća naših navijača...

'Na stadionu je fešta bila senzacionalna, no kockice su bile svugdje. Odsjeli smo u hotelu nadomak glavnog trga i cijeli je dan odzvanjala pjesma. Svaka im čast, nadam se da se da će ih biti sve više, jer nam treba njihova potpora', zaključio je Mandžukić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal