MEĐU TOP 5 POJAČANJA

Mandžukić bi mogao biti i najbolji strijelac Bundeslige

11.10.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Bundesliga.de, službena internet-stranica njemačkog nogometnog prvenstva, izabrala je, tijekom pauze uzrokovane reprezentativnim ciklusom, pet najboljih pojačanja lige ovog ljeta

Među pet odabranih, bez namjere da se postavi tko je najbolji među njima, je i Bayernovo pojačanje, hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić. Takav je izbor sasvim logičan budući da je Mandžukić sa šest pogodaka trenutačno najbolji strijelac lige. Također, 27-godišnji Mandžukić, koji je tijekom ljeta iz Wolfsburga došao u Bayern, je postigao pogotke u prvih pet utakmica sezone, što nikada nije uspjelo niti jednom novom igraču u bavarskom klubu.

'Mandžukić u ovom trenutku mijenja na poziciji u prvih 11 Marija Gomeza. Mijenja? Ne, prvenstveno Mandžukić gradi svoj stil, a mogao bi postati i prvi hrvatski nogometaš s nagradom najboljeg strijelca Bundeslige', stoji u opisu razloga za odabir ovog Hrvata.

Inače, uz Mandžukića među pet najboljih pojačanja su još Fabian Giefer (Fortuna Düsseldorf), Philipp Wollscheid (Bayer Leverkusen), Szabolcs Huszti (Hannover) i Rafael van der Vaart (Hamburg).