UJEDNAČENE SNAGE

Mandžo otišao, Hajduku velika prilika

15.07.2010 u 14:35

Bionic
Reading

Mario Mandžukić u Dinamu je odigrao tri pune sezone i ostavio dubok trag. Ostat će upamćen po energičnoj igri, priličnim oscilacijama, ključnim golovima i kao čovjek koji je Mamiću rekao ne

Mandžukić je u plavom dresu odigrao 28 europskih utakmica i zabio 11 golova, a gotovo uopće ne blijede golovi u Amsterdamu, briljantna partija u Pragu i vrlo solidna u Salzburgu. Već dugo nema sumnje da je on igrač za velike utakmice. Uostalom, zabio je i Engleskoj u Maksimiru.

Sada je otišao i Zajec za njega zamjenu nema. Kao osnova Dinamove snage činila se činjenica da je momčad napokon ušla u novu sezonu s netaknutom kralježnicom sastava. Sada će se ponovno morati kemijati, smišljati nova rješenja i onda tu novu verziju uigravati. Uglavnom, Dinamo ni ove sezone nije probio svoju kletvu i da kreće nova europska improvizacija.

Tako je to kad klubom rukovodi Zdravko Mamić. Tijekom zime Maksimirom se čulo: 'Lovren nije službeno potpisao za Lyon, pričekajte pa ćemo sutra slaviti.' Dinamo je danas klub u kojem se odlasci najboljih igrača slave, zbrajaju se novci i svako malo glasno se zakuka da je blagajna prazna.

Početak Mandžukićevog kraja zapravo je došao lani u Edinburghu, kada je u svlačionici proturječio svemoćnom šefu. Nakon toga trpio je salve uvreda i podcjenjivanja, Mamić mu je čak zamjerao i što ljubi grb nakon zabijenog gola. Slatki uzvrat došao je protiv Kopra kad je ponovio radnju slaveći isključivo ispred sjevera i istoka, prema zapadnoj tribini tijekom euforije nije ni pogledao.

Šampanjac mogu otvarati u Hajduku jer sada se splitskom stogodišnjaku otvara realna mogućnost da uđe u bitku za dugo očekivani naslov prvaka. Analiza sastava dovodila je do zaključka da je Dinamo imao prednost upravo u svom broju 17, sada ostaje dojam da su sastavi prilično ujednačeni. na Badelja odgovor je Ibričić, na Sammira Anas, Splićani imaju uspješnu protutežu i u obrani, u najmanju ruku jednako kvalitetnog vratara, i jednake nepoznanice u napadu. Atmosfera u Splitu u ovakvim situacijama nikada nije ni bila upitna, kao jedine prevage na plavu stranu danas se čine trenerska garnitura na čelu sa Zajecom i Leandro Cufre. O sucima nema smisla unaprijed raspravljati, taj razvoj situacije budno ćemo pratiti tijekom sezone.