Serie A

Mandžo neće po dobrome pamtiti svoj debi u novom klubu; Atalanta potpuno razbila Milan koji je propustio kazniti kiks Intera

23.01.2021 u 20:39

Bionic
Reading

Atalanta je na San Siru u potpunosti nadigrala lidera prvenstva te stigla do pobjede golovima Romera, Iličića i Zapate

Vodeći dvojac talijanskog nogometnog prvenstva, Milan i Inter, u svojim je susretima 19. kola osvojio samo bod, Milan je izgubio kao domaćin od Atalante sa 0:3 (0:1), dok je istovremeno Inter na gostovanju kod Udinesea odigrao samo 0:0.

Atalanta je na San Siru u potpunosti nadigrala lidera prvenstva te stigla do pobjede golovima Romera (26), Iličića (53-11m) i Zapate (77).

Ante Rebić, koji se vratio u momčad Milana nakon što se oporavio od koronavirusa, te Mario Mandžukić, koji je stigao u klub početkom tjedna, igrali su od 70. minute, dok je u momčadi Atalante Boško Šutalo ostao na klupi, a Mario Pašalić nije konkurirao za nastup.

Inter je imao priliku pobjedom u Udinama bodovno se poravnati s Milanom na polovici prvenstva, no nije uspio zatresti mrežu suparnika, a da bi to bilo priznato kao pogodak. Marcelo Brozović igrao je čitav susret za Inter dok je Ivan Perišić u igru ušao u 70. minuti.

Milan je stoga ostao na vrhu sa 43 boda, dva više od drugog Intera, a šest više od treće Rome koja je u prvom susretu dana na svom terenu svladala Speziju sa 4-3 (1-1), dok je Atalanta četvrta sa 36 bodova. Udinese je, pak, ostao 15. sa 18 bodova.

Roma je u dramatičnoj završnici svladala Speziju sa 4:3 (1:1). U prvom poluvremenu Roma je povela golom Mayorala (17), no ubrzo potom Piccoli (24) je poravnao na 1:1. Početkom nastavka Mayoral (52) je osigurao novo vodstvo domaćima koje je vrlo brzo potom Karsdorp (55) i povećao.

Ipak, novak u ligi se nije predao već je preko Diega Farisa (59) smanjio na 3:2 i taj je rezultat vrijedio sve do same završnice. A onda je Verde (90) iskoristio veliku pogrešku Smallinga za izjednačenje na 3:3 i činilo se važan bod, no vrlo brzo po kretanju s centra Roma je uspjela postići i četvrti gol te osvojiti tri boda zahvaljujući Pelleginiju (90+2).

Bila je ovo druga utakmica Rome i Spezije ovoga tjedna, nakon što je Spezia u utorak u osmini finala također u Rimu svladala Romu sa 4:2 nakon produžetka. Mladi hrvatski reprezentativac Martin Erlić igrao je za Speziju od 80. minute. Spezia je tako ostala ostala 13. sa 18 bodova.