PRIJEDLOG AMERIKANKE

Mancuso: Najbolje bi bilo da skijamo gole!

13.01.2012 u 18:02

Bionic
Reading

Američka skijašica Julia Mancuso cinično se obrušila na čelnike švicarskog saveza koji zamjerili Slovenki Maze da ima neprimjereno donje rublje. Amerikanka je predložila da skijašice skijaju gole

Nakon što je Švicarska skijaška federacija uložila žalbu na donje rublje Slovenke Tine Maze nakon prošlotjedna superveleslalomske utrke Svjetskog kupa skijašica u austrijskom Bad Kleinkircheimu, oglasila se Julia Mancuso.

'Kada bismo skijale gole, to bi bilo i najbolje, zato jer bismo bile brže, i najpravednije, jer ne bi bilo rasprava o poroznosti našega donjeg rublja', izjavila je 27-godišnja Amerikanka za austrijski Krone Zeitung.

Djevojka ponajboljeg svjetskog skijaša Aksela Lunda Svindala poznata je, osim kao uspješna skijašica, također i kao vlasnica kompanije koja dizajnira žensko donje rublje, pod imenom Kiss My Tiara.

Prosvjed Švicaraca sve bolja slovenska skijašica izazvala je nakon utrke u kojoj je zauzela drugo mjesto. Da je nije prestigla upravo Švicarka Fabienne Suter, postala bi Slovenka prva skijašica od Janice Kostelić s pobjedama u svim disciplinama Svjetskog kupa.

U komentaru švicarskog prigovora, zbog kojeg je od strane Međunarodne skijaške federacije (FIS) službeno opomenuta, Maze je odgovorila.

'Izgleda da je moje donje rublje odveć seksi za Švicarce. Odsad ću skijati bez njega'.

Nakon što su novinari ljepuškastoj Slovenki prišli u četvrtak prilikom spustaškog treninga u talijanskoj Cortini d'Ampezzo i pitali je skija li bez donjeg rublja, Tina ih je ohladila:

'Možda bi tako ipak bilo prehladno.'