STVAR ZA PSIHOLOGA

Mancini tjera cugere iz Cityja

30.10.2010 u 11:15

Bionic
Reading

Ostavite se pića ili nećete igrati, kazao je igračima Manchester Citya njihov trener Roberto Mancini, kome je dozlogrdilo čitanje u medijima kako nogometaši Citya provode noći uz alkohol

Ovog tjedna su Gareth Barry, Joe Hart, Shay Given i Adam Johnson uslikani s bocom žestice tamo gdje su mislili da ih nitko neće pronaći, u škotskoj zabiti gdje su došli igrati golf. Nakon golfa su pronašli razuzdanu studentsku zabavu, a netko ih je uslikao dok su se opijali, te to prodao tabloidima.

'Znam da su to učinili tijekom slobodnog dana bez treninga, ali nikako ne shvaćam kako se profesionalni sportaš može opijati. Igramo svaka tri-četiri dana i samo bi luđaci uništavali svoje tijelo i mozak u situaciji kada su iznimno plaćeni za svoj posao. Druga je stvar što to rade javno jer danas ništa ne možete sakriti,' kazao je Mancini, koji je svoje igrače zbog alkohola opomenuo i prije desetak dana.

Talijan je nakraju zaključio da se ipak radi o neizbježnoj engleskoj kulturi ispijanja alkohola, te da će morati čak angažirati i psihologe.