U VLASTITOM DOMU

Manchesterovo čudo opljačkano, prijatelj u bolnici

13.07.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Talentiranog napadača Manchester Uniteda Federic Machedu opljačkala su dvojica maskiranih lopova koji su navodno u njegov dom upali s noževima

Kuće bogatih nogometaša česta su meta na Otoku. No provalnici su većinom u pljačkaške pohode kretali dok su njihovi vlasnici bili izvan domova. Federico Macheda, 17-godišnji igrač Manchestera, nije bio te sreće.

Njega i njegova prijatelja lopovi su napali u jutarnjim satima te od njega zatražili novac i nakit. Nije poznato koliki su iznos uzeli, osim da im je nogometaš dao svoj sat u vrijednosti 20 tisuća funti. Nogometašev prijatelj puno je lošije prošao, njega su lopovi udarili bocom po glavi pa je završio u bolnici na šivanju posjekotine.

Policija smatra da bi ova provala mogla imati veze s incidentom koji se dogodio nekoliko sati prije pljačke. Tada se Macheda s prijateljima sukobio s drugom grupom ljudi u jednom noćnom klubu. Nakon naguravanja i uvreda, nogometaš je u društvu prijatelja otišao kući, a uskoro je uslijedio prepad.

Macheda je sa 16 godina stigao iz Lazija u Manchester, a prošle sezone svojim je pogocima donio nekoliko važnih prvenstvenih pobjeda 'crvenim vragovima'. Osim toga, mladi napadač u posljednje vrijeme često je bio na naslovnicama tabloida zbog noćnih izlazaka.