NA OLD TRAFFORDU SLAVE

Manchester United pred realizacijom jednog od najskupljih transfera u povijesti kluba; mlada zvijezda prihvatila fantastične uvjete, a sve će biti potvrđeno poslije Eura

Bionic
Reading

Manchester United dogovorio je osobne uvjete s Jadonom Sanchom (21), a transfer bi službeno trebao biti potvrđen nakon Europskog prvenstva

Bliži se realizacija jednog od najvećih transfera u povijesti nogometa. 'Crveni vragovi' s Old Trafforda poslije Eura dovode ponajboljeg nogometaša svijeta. Jadon Sancho je rekao 'DA' i vraća se u domovinu, u isti grad iz kojeg je otišao u Borussiju Dortmund, ali ne u City nego u gradskog rivala United.

Krilni napadač dobio je fantastičan ugovor, čak 105 milijuna eura za pet godina, odnosno 21 milijun eura po sezoni. Mladi golgeter je u zadnje dvije sezone, u 82 utakmice za njemački klub, zabio 36 golova i imao 40 asistencija te je bio na meti mnogih velikana, ali najuporniji je bio United.

Sancho je ugovorom vezan uz Borussiju do ljeta 2023. pa je jasno kako Nijemci očekuju veliku odštetu, ali i tu je sve bliže dogovor. Manchester United nudi 70 milijuna eura, bundesligaš potražuje 90 milijuna eura odmah te još desetak milijuna eura bonusa, a engleski mediji su uvjereni kako će se dvije strane dogovoriti.

  • +7
Engleska - Rumunjska, nogomet, pripreme za Euro, 6.6.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Dodajmo kako je najveća odšteta koju je United isplatio za nekog igrača 105 milijuna eura i to Juventusu za Paula Pogbu.

'Fokusiran sam u ovom trenutku na nogomet, na Euro gdje želimo ići korak po korak', rekao je Sancho na pitanje o svojoj budućnosti.

Inače, United je želio još jendog Borussijinog ofenzivca – Erlinga Haalanda, ali se povukao iz utrke za Norvežanina, jer je on poručio kako bi najradije u Real Madrid.