MINISTAR OPET U AKCIJI

'Mamići po zakonu ne smiju raditi ni u Dinamu ni u Savezu'

29.06.2012 u 16:43

Bionic
Reading

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, nakon višetjednog 'zatišja', opet je najavio buru. Iako je još od promjene vlasti najavljivao udar na nepoštenje i malverzaciju u hrvatskom sportu, do kraja lipnja sve je ostalo - po starom

No kako je ministar Jovanović najavio u velikom razgovoru za Jutarnji list, promjene su na vidiku. A ono što je izazvalo bijes ministra jest vijest da je sin Zdravka Mamića (a svi znamo što on predstavlja u hrvatskom sportu, odnosno nogometu) Mario Mamić sudjelovao u pregovorima oko prodaje Luke Modrića. Žalosno, jer Mamić stariji u nekoliko je navrata tvrdio da je njegov sin vratio licencu te se više ne bavi prodajom igrača. No očito to 'neinformirani' novinari španjolske Marce nisu znali pa su objavili Marijevo ime u kontekstu - menadžera.

Dakle, otkrili su još jednu Mamićevu laž, čime je dokazano da se Mamić ruga svima koji brinu (ili bi trebali) o poštenju i zakonskim obvezama u hrvatskom sportu.

'Svima koji rade u interesu sporta i sportaša dosta je bilo ismijavanja i izrugivanja od ljudi kojima sport služi prije svega za osobne interese na štetu sporta', rekao je Željko Jovanović za Jutarnji list te nastavio:

'Moji suradnici i ja radimo u petoj brzini. Upravo smo osigurali sve potrebne uvjete da idućeg tjedna i Zakon o sportu i Zakon o sportskoj inspekciji budu raspravljeni i prihvaćeni na sjednici Vlade, nakon čega očekujem da budu izglasani u Saboru prije ljetne stanke! Dakle, za Ministarstvo sporta nema godišnjih odmora dok ne počne primjena novih zakonskih rješenja koja će iskorijeniti i sukob interesa i korupciju u hrvatskom sportu, naravno i u nogometu!'

Dakle, na udaru ministra nije ciljano Zdravko Mamić.

'Čestitam na uspješno obavljenom poslu s Modrićem njegovu menadžeru Mariju Mamiću, ali ne razumijem kako može raditi bez licence jer je njegov otac Zdravko izjavio da je vratio licencu! Netko tu laže, a tko laže, taj još nešto radi, kaže naša narodna. No nebitno je je li s licencom ili bez nje, jasno je da obitelj Mamić obavlja menadžerske poslove i da po slovu zakona ne mogu biti ni u upravi nogometnog kluba ni Nogometnog saveza!' zaključio je Jovanović uz dodatak da se nada da će sljedeća nogometna sezona u Hrvatskoj biti dokaz funkcioniranja pravne države u kojoj će se najstrože sankcionirati svaki sukob interesa i kršenje Zakona o sportu.