BEZ ODGOVORA DO PETKA

Mamićevo guranje Sammira slomit će se na Biliću

21.09.2010 u 11:20

Bionic
Reading

Iako je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić iskoristio trenutak Sammirova nadahnuća kako bi još jednog svog igrača gurnuo u središte pozornosti, izbornik Bilić nije želio preko medija polemizirati oko novog potencijalnog reprezentativca. Naime, Bilić je još prije šest mjeseci izjavio da prati Sammirovu igru

Dinamov Brazilac s hrvatskom putovnicom, Sammir, koji ove jeseni igra u zavidnoj formi i jedan je od glavnih kreativaca 'modrih' pobjeda, u ponedjeljak je istupio s molbom da se i njega i izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića, pusti na miru. Nažalost, Sammir je tako ispao još jedna žrtva velike želje svog šefa Zdravka Mamića, koji ga je kroz medije gurao u hrvatsku vrstu, ali sve samo s jednim ciljem - da ga se što prije prikaže svijetu. A samim time - i da mu se digne cijena, to jest da ga se skuplje proda.

Mamić, poznati galamdžija, koristio je i ružne uvrede te izbornika Bilića prozvao rasistom, ali i izazvao reakciju svojih protivnika, stavivši i Biliću nad glavu potrebu da reagira. No Bilić, kakav već jest, a što je potvrdio kroz svoju igračku karijeru, u kojoj je bio kapetan i u gotovo svim klubovima za koje je igrao, pa tako i multinacionalnim engleskim momčadima, nije se želio spuštati na Mamićevu razinu. Jer Bilić je ipak Unicefov ambasador, a kao takav o podjeli po boji kože i ne pomišlja. Ako je već, kao istinski roker, dopustio cajke u svojoj svlačionici, onda bi sigurno dopustio i igraču Sammirova znanja da mu pomogne na teškom putu prolaska na Euro 2012. godine.


Bilić je ovih dana, u društvu Aljoše Asanovića, u Madridu na seminaru namijenjenom nogometnim izbornicima, a svoj odgovor na pitanje misli li Sammira zvati u reprezentaciju, dat će u petak kada će i objaviti popis kandidata za utakmice s Izraelom i Norveškom.

Makar, Bilić se o Sammiru već izjasnio i prije godinu dana, prije šest mjeseci, kada je rekao da prati i Sammira. I sada, ako ga pozove, mnogi će reći da je to zbog Mamićeva pritiska, a ako ga ne pozove, da se inati. Nažalost, što god napravio, bit će krivo, jer u Hrvatskoj postoji četiri i pol milijuna izbornika, a svaki je namoralniji, najhrabriji i najbolje razumije nogomet.