SLIJEPI HNS I DINAMO

Mamićeve uvrede i dalje svi toleriraju

19.09.2010 u 09:09

Bionic
Reading

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić još jednom je pokazao svoju vučju ćud. Sada se je okrenuo protiv izbornika Slavena Bilića i nazvao ga je rasistom, a kao i mnogo puta, nitko mu se nije javno suprotstavio

Prijateljstvo između Mamića i Bilića polako je počelo nestajati, a definitivno je puklo ovih dana kada je izvršni dopredsjednik Dinama hrvatskog izbornika izvrijeđao, nazvao ga rasistom, poručio mu neka ga bude sram i da će reprezentaciju još jednom upropastiti. 'Maksimirskog šerifa' razljutilo je nepozivanje Sammira u A-selekciju.

Nije prvi put da najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu bira ružne riječi kako bi se obračunao neistomišljenicima; urlikao je i prijetio novinarima, sucima, čelnicima drugih klubova, igračima, no nitko mu se nije suprotstavio. U hrvatskom nogometu žive beskičmenjaci koji su i u ovom slučaju okrenuli glavu.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković kod takvih nezgodnih situacija uobičajeno je nedostupan na mobitel, a glavni tajnik Zorislav Srebrić okrenuo je leđa uvredama.

'Ne vjerujem da je to Zdravko rekao. Poznajem njegov odnos prema ljudima, posebno suradnicima koji je vrlo pozitivan', govorio je Srebrić koji očigledno misli da je izjava krivo prenesena.

'Drugo je to kad si svjedok jednog ambijenta, kad znaš u kakvoj situaciji i kontekstu je što rečeno, nego kad ovako nešto izađe u tisku. No vjerujem da će to na kraju dobro završiti. Bit će sve u redu. Ne trebaju nam nervoza i pritisci, samo stvari treba mirno rješavati i sve će sjesti na svoje mjesto.'

U HNS-u su i dalje slijepi, a naravno da ni formalno prvi čovjek Dinama Mirko Barišić nije postavio 'gard' prema Mamiću. On je u Sportskim novostima izbjegavao riječ 'rasist' kojom je izvršni dopredsjednik počastio izbornika. Radije je pričao o tome kako je Sammir potreban za reprezentaciju i da zaslužuje hrvatski dres.

Što se tiče Bilića i njegovo stručnog stožera, tamo vlada zakon šutnje, a izbornik je poručio kako 'nema komentara'.