NOVA STRANICA?

Mamić: Više nikada neću kupiti stranca

02.12.2009 u 23:35

Bionic
Reading

Dinamov gazda Zdravko Mamić, prije trijumfalnog dvoboja protiv Anderlechta, najavio radikalan rez u budućoj sportskoj politici kluba. U dogledno vrijeme Maksimirom bi trebali trčati gotovo isključivo domaći igrači

Izvršni dopredsjednik je za 24 sata najavio okretanje nove stranice.

'Moramo se okrenuti svojim klincima i najboljim eksponatima domaće lige. Mislim da više nikada neću dovesti stranca u Dinamo. Okrećemo se prema vlastitom inkubatoru, povijest nas uči da smo najjači bili s igračima iz vlastitog pogona', osvrće se Mamić na slavne šezdesete, '82. i kraj devedesetih dok se klub zvao Croatia.

Ipak, svlačionica je davno nazvana kulom babilonskom. Što s aktualnim kadrom?

'Slepička sigurno ostaje. Odličan je igrač, dapače jedan od naših najboljih, a krasi ga i izniman karakter. Morales čini razliku, često je bio prevaga na našu stranu i definitivno je opravdao uloženo. Za ostale se to ne može reći, ali još nismo donijeli nikakve odluke.'

Najjači adut u rukavu Dinamovog vodstva je Lokomotiva. Tamo stasava čitava serija perspektivnih nogometaša koji bi za sezonu ili dvije trebali preuzeti naslovne uloge. Usto, sve Dinamove selekcije, u kojima treneri većinom koriste godinu mlađe igrače, vodeće su u omladinskom HNL-u. Materijala ima na pretek, ovakva strategija mogla bi se pokazati punim pogotkom.

Od starijeg Mamića smo se nagledali dobrih poteza, ali i naslušali praznih riječi. Vrijeme će pokazati hoće li ostati dosljedan ovoj ideji.