MARKOVIĆEVA KANDIDATURA

Mamić: Smijeniti vrh HNS-a bilo bi samoubojstvo

30.11.2010 u 12:24

Bionic
Reading

Aktualni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković u utorak je i službeno (p)ostao kandidat za novi mandat. Naime, izbornoj je komisiji predao potrebne dokumente i spreman dočekuje 17. prosinca, to jest dan izbora

Vlatko Marković u utorak je i službeno postao kandidat za novog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Njegovu je kandidaturu, u ime Zagrebačkog nogometnog saveza, ali i još devet županijskih središta, predao Zdravko Mamić, dok je predsjednik izborne komisije Stanko Hautz to potvrdio.

No prije Hautzovog govora, medijima i predstavnicima županijskih saveza, koji su podržali Markovićevu kandidaturu, obratio se predsjednik ZNS-a, to jest Zdravko Mamić.

'Ovo je za mene izuzetno emotivan dan. Uzbuđen sam što mogu sjediti pored Vlatka, jer kada je on bio četvrti na svijetu 1962. godine te u najboljoj postavi SP-a, meni su bile tek tri godine. Vlatko je bio potpredsjednik Saveza još 1996, kada je Hrvatska prvi put igrala na Euru, u Engleskoj. Potom je bio i na SP-u u Francuskoj kao potpredsjednik, da bi kao predsjednik s Hrvatskom bio na još dva Eura i dva SP-a. Često ga se omalovažava, često se falsificira stanje na terenu. Evo, ja u ime ZNS-a i devet županijskih saveza predajem Vlatkovu kandidaturu. On je čovjek koji ima najjače rezultate u Hrvatskoj, i zato u ime deset saveza čvrsto stojimo iza njega. A reprezentacija je pred plasmanom na Euro, U-21 je prošla skupinu, a potom, znate već kako, ispala od Španjolske. Grnjina U-19 je bila treća na Euru. Uz sve te uspjehe reprezentacija, i Dinamo i Hajduk su u mogućnosti izboriti europsko proljeće, a sve je to u vrijeme dok je na čelu Saveza Vlatko Marković', rekao je Mamić, a onda žešće nastavio.

'Falsificira se to da je hrvatski nogomet u rasulu i mulju. HNS je stabilan, unatoč ovoj krizi, i mijenjati vodstvo Saveza bilo bi samoubojstvo. Mediji su dno dna u ovoj priči - ovo je bitka medija protiv HNS-a i opstojnosti hrvatskog nogometa', zaključio je Mamić.

Naravno, aktualni predsjednik i kandidat za tu funkciju na sljedećim izborima zahvalio je Mamiću zbog podrške, znajući da će upravo u njemu imati najjačeg saveznika u borbi s Igorom Štimcem. No ovog puta nije želio odgovarati na upite novinara, najavivši da će iznijeti svoj program 3. prosinca, to jest dan nakon završetka kandidacijskog postupka.


Izbori, ako ih uopće bude, to jest ako disciplinska komisija HNS-a ne onemogući Štimčevu kandidaturu, održat će se 17. prosinca.