HAJDUK JE OTPAO?

Mamić: Šimunić je u Dinamu do nedjelje

24.08.2011 u 19:51

Bionic
Reading

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ponovio je kako će maksimirska momčad biti ojačana za Ligu prvaka i to dolaskom hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića koji tako neće otići u Hajduk

Zdravko Mamić gostovao je u središnjem Dnevniku Nove TV, no šef Dinama, kako je i obećao, dan nakon povijesnog uspjeha bio je najmirniji što može biti.

Iako je euforija oko ulaska u Ligu prvaka još na vrhuncu, javnosti je trenutno čak i zanimljivija priča oko Joea Šimunića. Pripetavanje između Mamića i Maleša traje već danima, a s međusobnim su demantijima nastavili.

Predsjednik Hajduka i dalje ne odustaje od toga kako će reprezentativni stoper karijeru nastaviti na Poljudu.

'Ja ne znam što tvrde naši sportski kolege iz Splita, no odgovorno tvrdim da će igrati u Dinamu. Možda i ranije, ali najkasnije će se to realizirati u nedjelju kad je okupljanje rerezentacije jer još neke formalnosti rješava s klubom', istaknuo je Zdravko Mamić.

Peripetije traju i oko njegovog najvećeg dragulja Luke Modrića. Upitan za mišljenje o njegovoj budućnosti nije bio baš optimističan.

'Nažalost, mislim da Luka ostaje u Tottenhamu koliko god je zaslužio da ode i zaigra za Chelsea ili Manchester United.'

Zbog reprezentativnog braniča u Njemačku su došli čelnici i plavih i bijelih, a informacije su se smjenjivale gotovo iz minute u minutu Split ga privlači zbog bolje klime, Zagreb zbog više novca i djevojke koja ondje živi

Mnogo su bitaka Dinamo i Hajduk vodili za iste igrače, ali nikad ovako iscrpljujuću, za igrača kalibra Šimunića. Bilo je to pet dana ludila, začinjenog spektaklom u Berlinu, kamo su čelnici obaju klubova došli po igrača.

*Petak – Menadžer Josipa Šimunića Fali Ramadani javio je Hajdukovu predsjedniku Hrvoju Malešu da je pri kraju pregovora s Hoffenheimom i da će Joe ispoštovati dogovor o prelasku u Hajduk.

*Subota – Zdravko Mamić čuo je za dogovor Ramadani – Maleš, odlučio se ponovno uključiti u igru i ponudio Šimuniću 800.000 eura po sezoni. Istodobno, Maleš planira Šimunićev dolazak i predstavljanje na utakmici Hajduk – Rijeka.

*Nedjelja – Šimunić traži "time-out", pokolebala ga je Mamićeva ponuda, ništa od predstavljanja pred 30.000 ljudi na Poljudu.

*Ponedjeljak – Maleš vidi da se Šimunić previše nećka, ali uvjeren je da hrvatski reprezentativac stiže u Hajduk. Mamić steže obruč.

*Utorak, 14 sati – Mamić je u Švedskoj kazao da Šimunić prelazi u Dinamo.

*Utorak, 16 sati – Maleš je planirao odletjeti u Stuttgart, ali mu je javljeno da dođe u Berlin, gdje je Ramadanijevo sjedište, a onamo će doći i Šimunić.

*Utorak, 18 sati – Hajdukovu predsjedniku potvrđeno je da će Šimunić dobiti raskid ugovora s Hoffenheimom, ali samo ode li u Hajduk.

*Utorak, 19 sati – Mamić je ponudu navodno dignuo na milijun eura!

*Utorak, 22.30 sati – Dinamo je u Ligi prvaka, a Mamić je objavio da će "negdje u Europi potpisati ugovor sa Šimunićem".

*Srijeda, 0.15 sati – Stiže vijest da je Mamić spreman Šimuniću platiti 1,2 milijuna eura po sezoni! Hajduk pušta priopćenje u kojem kaže: Neki obmanjuju javnost, Šimunić neće potpisati za Dinamo!

*Srijeda, 8 sati – Maleš se u Berlinu nalazi sa Šimunićem, ali nakon dva sata pregovora nema rješenja.

*Srijeda, 10 sati – Za stolom ostaju samo Ramadani i Šimunić, prijatelji koje veže i poslovni odnos. Važu. Šimunić bi se teško odrekao Mamićevih milijuna, a Ramadani ne bi prekršio dogovor s Hajdukom.

*Srijeda, 11 sati – U Berlin je stigao Zoran Mamić, a Zdravko je sat vremena ranije kazao da će Šimunić potpisati svaki čas.

*Srijeda, 11.30 sati – Maleš ponavlja kako Joe neće dobiti raskid ugovora s Hoffenheimom jer dogovoreni uvjeti (da mu klub isplati dio plaća, i to 1,2 milijuna eura bruto, i pusti ga) vrijede samo ako će u Hajduk. Ide li u Dinamo, Joe može zaboraviti bilo kakav novac od Hoffenheima.

*Srijeda, 12 sati – Sastanak Mamića i Šimunića nije donio dogovor, u tom je trenutku bilo 50:50 u "utakmici" između Dinama i Hajduka.

*Srijeda, 13 sati – Ponovno je Maleš u rundi, iz Berlina stiže poruka "borba traje"...

Šimunić je navodno dogovorio raskid ugovora s Hoffenheimom na način da mu klub isplati 1,2 milijuna eura bruto, dakle dio plaće (manje od pola) zajamčene ugovorom koji traje još jednu godinu. No, ti uvjeti vrijede samo ode li u Hajduk