KOTRLJA SE

Mamić otvara srpsko tržište?

15.05.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Robert Prosinečki želi se riješiti ganskog nogometaša, a na Marakani bi volio vidjeti Argentinca Leandra Cufrea i Andreja Kramarića

Je li na pomolu suradnja Dinama i Crvene zvezde, dvaju klubova koji su 13. svibnja 1990. godine neodigranom utakmicom zbog sukoba navijača najavili raspad bivše države? Dvadeset i jednu godinu poslije, nakon odlaska Roberta Prosinečkog u Beograd, klubovi, eto, ponovno kontaktiraju.

Posljednja je informacija da je Dinamo zainteresiran za Leeja Addyja, 21-godišnjeg ganskog reprezentativca koji se ne uklapa u planove Zvezdina trenera. Nema dvojbe da je riječ o najboljem obrambenom igraču kojeg Prosinečki ima, ali nedisciplina i četverodnevno kašnjenje s posljednje reprezentativne akcije jednostavno su Addyju zatvorili vrata kod našeg stratega. No, ipak se nešto pita i predsjednika Lukića i ostale u klubu. Naime, Addy je mlad i teško da bi Ganca pustili za manje od milijun i pol eura. Dinamu bi to ipak bilo previše, no onda su se ipak dosjetili kako bi svi mogli biti zadovoljni.

Zdravko Mamić nema velike planove s Andrejom Kramarićem, njegov je otac pak nestrpljiv i ne želi da mu sin trune u plavim dvorima. A Prosinečki ima vrlo dobro mišljenje o najboljem strijelcu u povijesti Dinamove omladinske škole. Iako zna da Kramarić ne bi odmah bio pojačanje za 'crveno-bijele', ako ne bi bio preskup (Kramarić ima ugovor s Dinamom do 30. lipnja 2016. godine), Robi bi ga volio vidjeti u Ulici Ljutice Bogdana.

'Addy je kvalitetan nogometaš, ali mu nedostaje profesionalniji odnos prema poslu. No, sve ovisi i o sredini, možda se on u Beogradu (došao u kolovozu 2010, nakon nastupa na SP-u, gdje je Gana igrala u četvrtfinalu) nije snašao', rekao je Prosinečki.

U cijeloj toj priči nije nevažan ni Leandro Cufre, 32-godišnji bivši argentinski reprezentativac koji želi napustiti Maksimir. Naime, iako mu je Mamić ponudio novi ugovor, Cufreu, kojem je ugovor s Dinamom istekao, pokazao je zanimanje za odlazak u Beograd. 'Cufre je igrač kojeg bih volio dovesti. Naime, za mjesec i pol igramo kvalifikacije za Europsku ligu, a ja u zadnjem redu imam prilično neiskusne igrače. Kramarić bi također pojačao konkurenciju', rekao je Prosinečki.

Kada bi Mamić i novi strateg od prvog trenutka ozbiljno pristupili Addyju, s obzirom na godine i kvalitetu, to za Dinamo nikako ne bi bilo loš posao. Upitno je samo koliko je Addy odan i koliko je 'zdrav u glavi', jer u Beogradu se baš i nije iskazao. Ipak, transfer zvuči sasvim moguće, jer bi braća Mamić nakon 20 godina digli rampu i ušli na srpsko nogometno tržište koje obećava masovan profit. Jer, realno, to je danas poanta u glavama nogometnih čelnika, bilo da se radi o Ligama petice ili o brdovitom Balkanu. Osim financijskog aspekta, velik bi pomak mogao nastati i na sportskom planu jer u današnjem svijetu zajednice ili surađuju ili propadaju.