KADA ĆE REAGIRATI DRŽAVA?

Mamić je u sukobu interesa, a to zna i MZOŠ

07.02.2011 u 13:39

Bionic
Reading

Pučki pravobranitelj Jurica Malčić potvrdio je ono što inicijativa 'Zajedno za Dinamo' tvrdi već mjesecima - Zdravko Mamić je u sukobu interesa. Žalosno, isto zna i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, ali nitko ne reagira

Akcija 'Zajedno za Dinamo', koja se svim legalnim sredstvima trudi dokazati da se u Dinamu ne posluje prema zakonima Republike Hrvatske, dobila je konkretan vjetar u leđa. Naime, nakon brojnih ukazivanja na nepravilnosti oglasio se i pučki pravobranitelj, što je bio povod slanja novog dopisa, u želji da reagiraju i konkretne državne institucije.


'Pučki pravobranitelj Jurica Malčić obratio se Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa nakon što je građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo' ponovo upozorila javnost na nezakonitosti u nogometnom klubu Dinamo. U svom pismu od 28. siječnja 2011. godine potvrdio je da se Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa te da ne može biti izvršni dopredsjednik NK Dinamo s obzirom da je njegov sin Mario Mamić licencirani nogometni menadžer koji se bavi transferima igrača. MZOŠ je navedeni sukob interesa priznalo još 2007. godine, ali do danas nije učinilo ništa po tom pitanju. Zbog toga je pučki pravobranitelj Ministarstvu ponovio svoj zahtjev za provođenje nadzora zakonitosti u NK Dinamo, uključujući zakonitost imenovanja Božidara Šikića, Zvezdana Cvetkovića, Vlatka Markovića, Srećka Ferenčaka i Damira Vrbanovića u tijela i upravu NK Dinamo.

Pučki pravobranitelj se na pritužbu građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo' obratio i Gradskom uredu za opću upravu, zahtijevajući njegovo očitovanje na navode da Statut NK Dinamo nije u suglasnosti sa Zakonom o udrugama. Naime, unutarnji ustroj NK Dinamo nije zasnovan na načelima demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova, kako traži navedeni zakon.

Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo' pozdravlja napore pučkog pravobranitelja Jurice Malčića usmjerene na zaštitu zakonitosti u NK Dinamo. Posebno važnim smatramo njegov zaključak da se Zdravko Mamić nalazi u sukobu interesa te da zbog toga ne može obnašati funkciju izvršnog dopredsjednika kluba. U tom svjetlu moglo bi se postaviti i pitanje valjanosti ugovora vezanih za prodaju igrača NK Dinamo, koje Zdravko Mamić potpisuje, što nije u interesu ni kluba ni igrača.

Sukladno zahtjevima pučkog pravobranitelja, očekujemo postupanje i odgovore nadležnih službi Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Grada Zagreba u zakonskom roku od 30 dana', stoji u priopćenju akcije 'Zajedno za Dinamo'.