SPREMNI ZA ZADNJE KOLO

Mamić: Imamo i mi svojih ljudi u Ajaxu

04.12.2009 u 17:02

Bionic
Reading

Zahvaljujući pobjedi protiv Anderlechta, Dinamu je ostala mogućnost da ipak ugleda proljeće u Europi. No, zato se Jurčićeva momčad mora potruditi protiv Temišvara, ali i nadati se da će Ajax odigrati punom snagom protiv Anderlechta

Dinamova računica uoči zadnjeg kola Lige UEFA vrlo je jasna. Jurčićeva momčad mora pobijediti, ali isto mora učiniti i Ajax da bi Dinamo osvojio drugo mjesto i na proljeće igrao u Europi. Nakon oduzimanja bodova, pa prijetnji izbacivanjem iz natjecanja, Dinamo se našao u situaciji da postane veliko iznenađenje.

Takav rasplet razveselio je i Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića, koji ovog puta vjeruje u poštenje, to jest da Ajax može odigrati pravu utakmicu i pobijediti Anderlecht.

'Vjerujem u poštenje. Osim toga, za pobjedu se dobiva 164.000 eura, što Židovima u Ajaxu sasvim sigurno nije mali novac. Također, pobjedom se dobivaju i dva boda za europski koeficijent. No, budite sigurni i da ću i ja nešto poduzeti. U Ajaxu igraju igrači s ovih područja, Pantelić, Sulejmani i Suarez, a da Martina Jola poznaje jako dobro i naš dugogodišnji prijatelj Željko Petrović. To, naravno, nije zabranjeno, ali najvažnije je da mi pobijedimo Temišvar', rekao je Zdravko Mamić, koji je još jednom naglasio da protiv stranaca u Dinamu nema ništa protiv.

'Sastao sam se neki dan s uglednim talijanskim menadžerom Pastarellom, čiji je klijent i Papadopoulos, i kaže mi da ne može vjerovati koliki pritisak vršimo na strance. A ja sam puno puta rekao da je takvo pisanje - rasističko. Zamislite kako bi se osjećali naši Modrić, Ćorluka ili Kranjčar da ih u Engleskoj stalno prozivaju jer su stranci', zaključio je Mamić.