ZOKI VS TUDOR

Mamić ima čudesne brojke, a u donjoj je polovici lige?!

21.03.2014 u 15:01

Bionic
Reading

Prije samog smo derbija odlučili usporediti Igora Tudora, trenera Hajduka, sa Zoranom Mamićem, kako bismo vidjeli koji je trener statistički bolji. Iako su brojke poprilično na strani Dinamova stručnjaka, naši korisnici misle da je Tudor kvalitetniji

Zoran Mamić statistički je gledano svojim učinkom u MAXtv Prvoj ligi rame uz rame s najuspješnijim trenerima Europe. Ne samo da je osvojio 90 posto od ukupnih mogućih bodova, nego je Dinamo pod njegovim vodstvom počeo postizati po tri gola u prosjeku. Posebno su impresivni bili u posljednja dva dvoboja, kada su protiv Slavena i Istre postizali redom po pola tuceta golova.

Statistička usporedba Mamića i Tudora (ocjene s portala Tribina.hr)
Rang klubova (Tribina.hr)

Kako i gdje gledati Hajduk - Dinamo

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice MAXtv Prve lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.



Jedine dvije utakmice u MAXtv Prvoj ligi u kojima Mamić nije uspio doći do pobjede bile su one protiv prvih pratitelja – Hajduka i Rijeke – a obje su, zanimljivo je to, završile rezultatom 2:2. Pa ipak, na našem community portalu Tribina.hr korisnici mu ne daju previše zasluga za to, pa se Zoran Mamić po indeksu trenerske snage nalazi tek na šestom mjestu ljestvice MAXtv Prve lige.

S druge strane, Igor Tudor je jedan od pet trenera koji je na klupskoj klupi od samog početka sezone. Dosad je sakupio točno dvije trećine mogućih bodova, a ono što posebno upada u oči Hajdukova je neporaženost kod kuće. Također, Hajduk ima najbolju obranu lige, pa po utakmici primaju manje od jednog gola u prosjeku.

Po mišljenju naših korisnika Igor Tudor je po kvaliteti drugi trener naše lige, odmah iza Matjaža Keka, stručnjaka na klupi Rijeke. Tudor se ove sezone uglavnom držao svog trenerskog kreda, inzistirajući na igri po zemlji te kombinatorici. Hajduk je ove sezone u nekoliko utakmica pokazao koliko dobro mogu igrati, iako su ove godine protiv Dinama igrali uglavnom negativnim stilom. Iako ima značajno slabije brojke od Mamića, s obzirom da je u sezonu krenuo mahom s golobradim mladićima, Tudor je zaslužio visoko mjesto na listi trenera po portalu Tribina.hr