PRESICA U DINAMU

Mamić: Bojim se da ću završiti kao Pukanić

26.02.2009 u 13:34

Bionic
Reading

Zdravko Mamić požalio se novinarima kako se boji da će mu netko u automobil ubaciti 10 kg kokaina

Odgovor na izjave da Zdravko Mamić dijeli Hrvatsku nije trebalo dugo čekati. Dinamov izvršni dopredsjednik otvorio je dušu.

Mamić je počeo ponavljanjem svojih teza, da je derbi bio antinogometan u tri segmenta: organizacijskom, nogometnom i u suđenju. Nastavio je u prepoznatljivom tonu.

'Htio sam pred vas doći u majici na kojoj piše 'Ja sam Vesna Balenović' (predsjednica udruge Zviždač), kako bih poručio svima koji žele podmetnuti meni i Dinamu da bih istupio još deset puta oštrije nego ta časna gospođa.'

Mamić je bio vrlo ozbiljan: 'Nikada nisam pričao o prijetnjama koje primam, ali nemojte se čuditi ako na svojim naslovnicama uskoro vidite moje mrtvo tijelo, kao mog prijatelja Pukanića. Ne znam, mogu mi u prtljažnik automobila podmetnuti deset kila kokaina i tako me eliminirati'.

S osobnih problema vratio se na poljudski derbi i snimku spornog jedanaesterca.

'U ovoj državi je sve moguće, možda su to montirali u Photoshopu. Ako i nisu, vidio sam samo u zadnjih deset dana tri situacije u kojima suci takva igranja rukom nisu sankcionirali kaznenim udarcem. Bebek nije izrežirao samo ovu utakmicu, sjetite se samo dvoboja Hajduka i Slaven Belupa (3:1 pobjeda Hajduka, op. a.), u kojem je Splićanima poklonio dva jedanaesterca.'

Mamića je posebno zaboljela konstrukcija predsjednika Hajduka Mate Peroša koji je konstatirao da Mamići dijele Hrvatsku.

'Kad je o tome riječ, imate moju sliku u ponosnoj odori hrvatskog vojnika. Nema fronte na kojoj nisam nosio hranu, opremu, cigarete, bilo u Hrvatskoj, bilo u susjednoj BiH gdje su Hrvati imali problema.'

Perošu je i uzvratio: 'Nakon utakmice on se dodvorava svojim navijačima, a htio bih vam ispričati detalj iz prvog poluvremena. Metar od njega u loži stoji gospodin Klarić, gleda intervenciju policije prema Bad Blue Boysima i viče: 'Ubij bandu, satri gamad!' Ja sam se digao i pitao je li poludio, a on me punim volejom gađao nogom u trbuh. Prijatelji su ga maknuli, ja sam ustuknuo. Ne lažem, postoji gomila svjedoka. Zanimljivo je da Peroš nije čuo ni rasističko vrijeđanje Sammira, to valjda dovoljno govori o njegovoj vjerodostojnosti i istinoljubivosti'.

Gradonačelniku Splita Kuretu Mamić je zamjerio što se nije ispričao zbog rasizma, a on sam ispričao se majci Ivice Blažička, koju je nedavno uvrijedio. Sinu nije.

'Ja najbolje znam koliko je taj nehotični istup bio primitivan, ali Blažičko koristi moćnu televiziju kao svoj privatni servis, dok ja nemam oružja za tu vrstu bitke. Poslao sam mu poruku da ga može biti sram i da je jedan običan bijednik', rekao je.

'Ponavljam, nadam se da neću završiti kao Pukanić. Mi smo obojica borci i bit će vam žao ako ćete puštati suze nad mojim grobom. Pozivam te (obraćajući se kolegi iz Večernjeg lista) da pogledaš sve transfere koje smo obavili i da se sam uvjeriš da ne kradem Dinamo. Ja se borim protiv onih koji ga kradu.'

Ispričao se i Svevišnjem, jer je za jedan dan odgodio svoju odluku o zavjetu šutnje u vrijeme korizme. Tvrdi da do Uskrsa medijima neće reći nijednu riječ, zato je za kraj poručio: 'Ja živim prema biblijskom principu: živi da bi pomogao čovjeku, a svi vi mene privatno volite. Ja nemam putra, prijatelji, ja sam bez putra. Jedva čekam vratiti se u Split i još jednom zagrliti svoje drage Splićane, kao što sam ih grlio i tijekom nedavnog derbija'.