SAD SE I TO ZNA

Mamić: Ako izbori Euro, Bilić ostaje izbornik!

10.10.2011 u 23:20

Bionic
Reading

Nakon poraza u Ateni ja i svi članovi Izvršnog odbora HNS-a bili smo za smjenu. U zrakoplovu koji je letio prema Zagrebu došlo je do otrežnjenja i danas sam za ostanak Slavena Bilića, izjavio je Zdravko Mamić za SN

Zdravko Mamić u razgovoru za Sportske novosti dao je svoje viđenje utakmice protiv Grčke u Ateni, koju je naša reprezentacija izgubila (0:2).

'Utakmica je bila loše pripremljena i loše vođena. Niti stručni stožer niti igrači hrvatske reprezentacije nisu došli na utakmicu u Ateni', kazao je Mamić.

U Grčku se putovalo s čvrstim uvjerenjem da je posao već završen.

'Nije bilo nikoga tko nije vjerovao da ćemo biti prvi u skupini. Upravo zbog toga je nastalo stravično razočaranje'.

Predsjednik Marković, svi članovi Izvršnog odbora HNS-a, svi ste bili za Bilićevu smjenu.

+Točno! Svi smo bili za promjenu stručnog stožera. No, Slaven Bilić ostaje izbornik! Takav je moj stav, vjerujem da će takav stav biti i svih ostalih na Izvršnom odboru. Naravno, ostaje ako pobijedi Letoniju'.

Kakva je to sad metamorfoza?

'Bili smo u strašnom šoku. Bilo nas je strah za budućnost hrvatskog nogometa. Savez bi neplasmanom na Euro izgubio izravno deset milijuna eura. Sinergijski je to mnogo, nemjerljivo više'.

Zašto ste tako brzo promijenili mišljenje?

'Možda će me netko nazvati suncokretom, ali neka. U zrakoplovu koji je letio prema Zagrebu iz Atene došlo je do otrežnjenja'.

Nakon slijetanja na Plesu, u predvorju zrakoplovne luke, Mamić i osmorica kolega iz IO-a dogovorili su se da neće ništa mijenjati za utakmicu s Letonijom, a da će u srijedu razgovarati kako dalje.

'Danas sam za ostanak Slavena Bilića do kraja kvalifikacija. Ma, siguran sam da ćemo biti sudionici Europsko prvenstva', podvlači Mamić te dodaje:

'Ako se plasiramo, a hoćemo, naravno da će nas na Euru voditi Slaven Bilić!

A tko bi ga mogao zamijeniti?

'Štimac je bio spomenut kao mogući izbornik, bila bi to šok-terapija. No, kada proanaliziram nemoguće je da Štimac bude izbornik. Kranjčar je u svim razgovorima bio izraziti favorit. Cico ostaje i dalje kao najlegitimniji kandidat za budućeg izbornika, ali mora promijeniti stil života. Treba odlučiti hoće li biti trener ili će vrijeme provoditi sa svojim društvom', kazao je Zdravko Mamić, koji je još jednom ponovio da je apsolutno protiv toga da reprezentaciju vodi strani izbornik.