'KRATKI' ZA GOL

Malonogometaši bez plasmana na SP-a

18.12.2011 u 20:06

Bionic
Reading

Hrvatska malonogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u završni krug kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se od 2. do 18. studenoga sljedeće godine održati u Tajlandu iako je u susretu posljednjeg, 3. kola turnira u Bakuu svladala Makedoniju sa 4:1 (2:1)

Hrvatska je turnir u Azerbajdžanu završila s dvije pobjede i jednim porazom, ali joj to nije bilo dovoljno za osvajanje jednoga od prva dva mjesta koja vode u završni krug kvalifikacija.

Ispred naših malonogometaša plasirali su se Ukrajinci i Azerbejdžanci koji su također osvojili po šest bodova, no na dodatnoj tablici međusobnih susreta Hrvatska je bila najslabija i tako ispala.

Naime, u posljednjem dvoboju turnira domaćin Azerbejdžan je morao svladati Ukrajinu s dva ili tri gola razlike kako bi Hrvatska ispala, a obje te reprezentacije prošle dalje.

Ta utakmica je završila pobjedom Azerbejdžana od 4:2, Ukrajina završila na prvoj poziciji, a Azerbajdžan na drugoj.

Na dodatnoj tablici Ukrajina ima gol razliku +1, Azerbejdžan 0, a Hrvatska -1.

Strijelci za Hrvatsku su protiv Makedonije bili Josip Šuton (4:54), Dario Marinović (13:46, 38:37) i Jakov Grcić (30:26), dok je pogodak za Makedoniju postigao Adrijan Micevski (19:33).

Hrvatska je inače domaćin sljedećeg Europskog prvenstva u malom nogometu od 31. siječnja do 11. veljače ove godine.