TOMIC MEĐU ODRASLIMA

Maloljetni australski Hrvat pobijedio Đokovića

16.01.2010 u 13:03

Bionic
Reading

Tradicionalna uvertira u Australian Open, teniska ekshibicija Kooyong Classic okončana je pobjedom Fernanda Verdasca, no Australijom je puno glasnije odjeknuo pothvat 17-godišnjeg Hrvata pod australskom zastavom Bernarda Tomica

Verdasco je sjajnu formu potvrdio pobjedom rezultatom 7:5, 6:3 nad Tsongom, dok je Tomic nakon iscrpljujuća tri seta svladao prvu zvijezdu turnira Novaka Đokovića.

Juan Martin Del Potro se povukao zadnjeg dana i organizatori su odlučili dati priliku mladom Hrvatu koji je preseljenjem iz Njemačke u Australiju odbacio 'ć' i postao Tomic.

Prije dvije godine Tomic je postao najmlađi pobjednik juniorskog Australian Opena u povijesti, no na seniorskom planu još čeka pravi iskorak. Dobra naznaka za novu sezonu mu je pobjeda nad trećim tenisačem svijeta rezultatom 6:4, 3:6, 7:5.

Iako je Tomic uzeo australsko državljanstvo, još je uvijek vezan uz Hrvatsku, što potvrđuju i njegovi nastupi na turnirima manje kategorije u našoj zemlji. Bilo bi ga zanimljivo vidjeti na ATP turnirima u Zagrebu ili Umagu.