FIFA_SP_2018.svg

zaslužio je

Malo je falilo da ga Dalić ne vodi na SP, a protiv Islanda će biti u prvom planu!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 26.06.2018 10:10
  • Objavljeno 26.06.2018 u 10:10
Bionic
Reading

Duje Ćaleta-Car trebao bi ovog utorka u Rostovu odigrati svoju prvu službenu utakmicu u dresu hrvatske seniorske reprezentacije, što je nagrada za fantastičnu sezonu u dresu Salzburga...

Mladi 21-godišnji stoper rodom iz Šibenika najveće je ovosezonsko otkriće, kad su hrvatski nogometaši u pitanju. Već pet godina kroz austrijski nogomet gradi svoju karijeru, a ove sezone postao je nezamjenjiv u momčadi Red Bull Salzburga s kojom je osvojio austrijsko prvenstvo i dogurao čak do polufinala Europske lige.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Ćaleta-Car bez sumnje je svojim igrama zaslužio poziv izbornika Zlatka Dalića i putovanje u Rusiju, no malo je falilo da ipak ostane doma. Naime, naš strateg se nije mogao na kraju odlučiti hoće li voditi njega ili Mateja Mitrovića sve do posljednjeg dana roka za sastavljanje popisa, ali ipak se odlučio za šibenskog braniča, a otpisao bivšeg nogometaša Rijeke.

Uvjerljive pobjede protiv Nigerije i Argentine otvorile su mogućnost Daliću da ubaci protiv Islanda u momčad nekoliko talenata iz drugog plana, a čini se da će među njima u Rostovu ovog utorka biti i Duje.

On za seniorsku reprezentaciju ima tek jedan nastup, onaj protiv Brazila u prijateljskoj utakmici u Liverpoolu kada je ušao u drugom poluvremenu, a ovo bi mu trebao biti prvi službeni i prvi nastup u udarnoj momčadi.

Očekuje se da bi trebao igrati u kombinaciji s Vedranom Ćorlukom, a ako odigra impresivnu utakmicu, tko zna, možda uvjeri Dalića da ga koristi i u nokaut fazi natjecanja, iako mu neće biti lako probiti se pokraj Vide i Lovrena...