SKANSI I RAĐA O CEDEVITI

Maljković u ulozi arhitekta: Svi će biti ponosni!

25.10.2012 u 11:19

Bionic
Reading

Trener zagrebačke Cedevite Božo Maljković vjerojatno prije nekoliko mjeseci nije ni pomišljao da bi mogao raditi u nekom hrvatskom klubu

No, situacija se na tržištu preko noći promijenila. Split, klub s kojim je dva puta postao Prvak Europe, muku muči s dugovima i preoblikovanjem. Cibona još rješava stare dugove i budžet je maksimalno smanjen. Zagreb, koji je prošle sezone igrao Euroligu, sada igra tzv. Ligu za bedaka…

A Cedevita, osim što igra Euroligu, osim što je dovela Maljkovića koji u karijeri ima četiri titule Prvaka Europe, otišla je i korak dalje otvaranjem Doma košarke. Zdanja s tri prava košarkaša terena, vrhunskim svlačionicama, teretanama, učionicama i svime ostalim nešto su što se u europskim košarkaškim klubovima rijetko viđa.

'Ovaj trening centar je jedini u Europi. Kad sam bio u Taugresu, tj. današnjoj Caji Laboral, oni su željeli napraviti nešto ovako. Ovakav centar, kad se jednom završi, neće imati nitko. Mi želimo da ovo bude naše radno mjesto, naša kasarna. Ne želimo da se svjetlo ovdje gasi od ranog jutra do kasno navečer', kazao je za tportal.hr Maljković.

'Ne može dvorana sama sa ovim uvjetima napraviti igrače, potreban je dobar trenerski rad', dodao je Maljković prisjetivši se velikana hrvatske košarke kao što su Rađa, Giergia, Skansi, Jerkov, Kukoč, Dražen, Ćosić

'Hrvatska je jako bogata velikim imenima i želimo da ovdje poniknu takvi novi igrači. Tragedija bi bila da se to ne napravi', poslao je jasnu poruku Maljković.

Intervju: Božo Maljković

U videointervjuu za tportal, koji možete vidjeti u prilogu, Maljković još govori o svojim počecima u beogradskom KK Ušće gdje su trenirali košarku bez koševa (?!).

Govori i o sebi kao treneru Cedevite te je ponovio kako mu je taj posao velik izazov.

'Učinit ću sve da klub ide naprijed. Imam neke ideje, bavit ću se i poslom arhitekte. Eto, napravit ću i svlačionicu za ponos svim igračima. Moramo srušiti neke zidove', otkrio nam je Maljković koji je sličnu stvar napravio u Limogesu i Unicaji:

'Danas u Malagi svima pokazuju svlačionicu koja je bolja nego one u NBA-u.'

O Domu košarke Cedevite za tportal.hr nekoliko riječi kazali su nam i velikani hrvatske košarke kao Aco Petrović, Dino Rađa i Petar Skansi. Što su rekli pogledajte u videoprilogu.

Petrović, Rađa i Skansi o Domu košarke Cedevite