KAKO PROTIV JAKOG ARMANIJA?

Maljković: Strah od poraza moja je inspiracija

17.10.2012 u 16:45

Bionic
Reading

Gorak okus teškog poraza na startu Eurolige Cedevita će pokušati isprati protiv milanskog Armanija a dvoboj je na rasporedu u petak od 18.30 sati u KC Dražena Petrovića

Iako je talijanska momčad po imenima jača od Žalgirisa, koji je Cedeviti nanio poraz od visokih 28 razlike, domaći teren i škola iz prvog dvoboja mogli bi dovesti zagrebačku momčad do povoljnijeg rezultata.

'Očekuje nas jaka utakmica, prva domaća. Imamo šansu s pravim pristupom i agresivnom obranom', izjavio je prvi centar Cedevite Lukša Andrić, koji smatra da protivnik nije bitan ukoliko on i suigrači odrade kvalitetno svoj dio posla.

'Oni su odlična ekipa, jaka na svim pozicijama, ali nema smisla previše pričati o njima, bitno je kako ćemo mi odigrati i hoćemo li biti spremni. Nadam se da hoćemo i nadam se odličnoj utakmici'.

Andrić će najviše igrati protiv Ioannisa Bourousisa, koji je u pobjedi protiv Anadolu Efesa u prvom kolu Eurolige bio najbolji pojedinac talijanske momčadi.

'U pitanju je centar koji se više nalazi na trici nego u reketu, to i 'pick and pop' s njim treba pokriti. Mislim da ništa nije problem ako se napravi na pravi način', uvjeren je Andrić.

Strateg Cedevite Božidar Maljković također je svjestan snage talijanske momčadi.

'Moćan tim, napravljen kako bi nastavio lijepu tradiciju milanskih klubova od prije mnogo godina'.

Maljković je analizirao najopasnije strane protivničke momčadi.

'Na svakoj poziciji imaju dva velika, dobra, iskusna igrača. Mladi Alessandro Gentile je jedna od najvećih zvijezda talijanske košarke. Uzeli su iskusne strance, koji su igrali dobro u drugim klubovima. Tu je Omar Cook, doveli su Fotsisa i Bourusisa iz Grčke koji su pobjednici. To je momčad nabijena iskustvom', dodao je Maljković, ali i ponovio mišljenje Lukše Andrića koji smatra da ime suparnika nije bitno.


'Ne zanima me tko je na drugoj strani. Ja želim da Cedevita na svakoj utakmici igra najbolje što može, da svaka utakmica bude fešta i da doprinese usavršavanju naše igre. Recept je: Daj svoj maksimum i mirno spavaj'.

Trener Cedevite poželio je da njegova momčad odigra najbolju utakmicu do sada, no nije siguran hoće li to biti dosta za slavlje.

'To se nikad ne zna. On imaju jako dobre igrače jedan na jedan, NBA klase. Bez čvrste, snažne, ratničke obrane nema ničega, jer su u utakmici koš za koš jači od nas'.

Iskusni trener dotaknuo se i pritiska pod kojim danas rade svi sportaši, pogotovo u klubovima koji imaju veća ulaganja.

'Danas ona Coubertinova ne vrijedi, važno je sudjelovati. Danas je važno pobijediti. I ako ne pobijediš, maksimalna borbenost', rekao je Maljković te dodao što ga u ovom poslu konstantno tjera naprijed.

'Strah od poraza je moja inspiracija. Bojim se da ću izgubiti svaku utakmicu. To je tolika trema da to nije normalno, dok sve ne krene. Kad krene onda je puno lakše'.

Cedevita će domaći euroligaški debi protiv Armani Milana odigrati u petak od 18.30 i to u dvorani Dražena Petrovića.