ht prva liga

'Mali' zagrebački derbi završio pravednom podjelom bodova

28.07.2017 u 22:29

Bionic
Reading

Lokomotiva i Rudeš odigrali su prvu utakmicu 3. kola Hrvatski Telekom Prve lige. U Kranjčevićevoj se igrao dobar nogomet, a susret zagrebačkih klubova završio je 1:1

Svakoj je momčadi u ovom srazu pripalo po jedno poluvrijeme. 'Gosti' iz Rudeša dominirali su u prvih 45 minuta, a Lokomotiva je bila bolja u nastavku.

Ipak, prvu priliku na utakmici imali su 'lokosi', Ivanušec je zapucao čisti 'zicer'. Rudeš se brzo oslobodio i zaigrao poprilično ofenzivno. Havojić je pokušao prvi zaprijetiti golu Lokomotive, no njegov je udarac 'zapeo' u obrambenom bloku. 

Inicijativa gostiju isplatila se već u 16. minuti, Havojić je otvorio kontranapad, dobro je uposlio Lulića koji pored nemoćnog Filipovića zabija za vodstvo 1:0.

Autor: youtube

Koliko je Rudeš u prvih 45 minuta bio dobar govori i podatak da Lokomotiva nije uspjela pucati u okvir njihova gola.

U nastavku su 'lokosi' krenuli agresivnije, prijetili su Karačić i Babić, a baš je ovaj posljednji zaslužan za izjednačenje. U 63. minuti Rudešovo španjolsko pojačanje Antonio Cristian Glauder skrivio je penal. Srušio je Babića u šesnaestercu, a penal za 1:1 je sigurno realizirao Majer.

Autor: youtube

Do kraja utakmice Lokomotiva je stisnula i napala još agresivnije, Rudeš je opasno 'visio', ali je uspio izdržati do kraja i zasluženo osvojiti drugi bod u sezoni.

Autor: youtube
Autor: youtube