kvalifikacije za euro

'Mali vatreni' Azerbajdžance su počastili 'petardom'; razigrani Roko Šimić već je u prvom poluvremenu zabio hat-trick

12.10.2021 u 20:34

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti ubilježila je i četvrtu uzastopnu pobjedu u skupini A kvalifikacija za EURO svladavši u Bakuu Azerbajdžan 5:1 (4:0)

Tri je gola za Hrvatsku zabio Roko Šimić (9, 13, 44-pen), a po jednom su zabili Nikola Soldo (25) i Josip Šutalo (81), dok je strijelac za Azerbajdžan bio Musa Gurbanli (55pen).

Mlada, U21 vrsta Hrvatske lakše je od očekivanoga došla do pobjede u Bakuu, a već nakon prvog dijela bilo je 4:0, s tri gola napadača Lieferinga Roka Šimića. Sin bivšega 'vatrenog' Darija Šimića zabio je već u 9. minuti na dodavanje Kačavende, a samo četiri minute kasnije postigao je i četvrti gol u svom četvrtom nastupu za U-21 reprezentaciju nakon šuta Čoline i loše intervencije domaćeg golmana Merbalijeva.

U 25. minuti veznjak Lokomotive Soldo je iz voleja povećao na 3:0 nakon slobodnog udarca Palaverse. Minutu prije kraja poluvremena Valizada je igrao rukom u šesnaestercu domaćina, a Roko Šimić je iz penala došao do hat-tricka već u prvom dijelu susreta.

  • +11
Hrvatska - Norveška, U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Azeri su smanjili u 55. minuti kada je Šutalo napravio prekršaj nad Gurbanliju, a isti igrač je bio precdizan s bijele točke. U 68. minuti domaći su ostali s igračem manje nakon isključenja Valizada, a u 81. minuti branič Šutalo je glavom zabio nakon kornera Bulata za konačnih 5:1.

U ostalim dvobojima skupine Norveška je u Drammenu svladala Estoniju 3:0, dok je Finska u Tampereu porazila Austriju 3:1.

Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 12 bodova i gol-razlikom 12-3, a druga je Norveška s 9 bodova, koliko ima i Austrija s utakmicom više.