NIJE SE DOGODILO NA UTAKMICI

Malešova fotka s ustaškom kapom HNS-u nije sporna?

20.05.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Nakon dvodnevnog izbivanja iz Hrvatske zbog poslovnih obaveza, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić komentirao je fotografiju Hajdukova predsjednika Maleša s ustaškom kapom

Nakon nedavnog imenovanja Hrvoja Maleša za predsjednika Hajduka, netko se pobrinuo da se pred očima javnosti pojavi i njegova fotografija na kojoj ponosno pozira s ustaškom kapom. Naravno, odmah su uslijedile reakcije brojnih institucija koje se bore protiv nacionalizma te zalažu za ukidanje poveznica s ustaškim režimom. No Hrvatski nogometni savez, iako je Maleš sada dio te institucije, na tu se temu nije još želio oglasiti.

Jasno, HNS-u u ovom trenutku ne trebaju zategnuti odnosi s predstavnicima Hajduka, jer 3. lipnja reprezentacija gostuje upravo na Hajdukovu stadionu. Na temu 'Maleš s ustaškom kapom', glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić tek je izjavio:

'Nemam posebnih komentara jer sam bio u inozemstvu. Nešto više moći ću reći tek nakon što se upoznam sa svim aspektima događaja. Treba upozoriti da će Hajduk riješiti to na najbolji mogući način, u interesu kluba i općenito hrvatskog nogometa', bio je prvi dio Srebrićeva odgovora.

No zar HNS ne bi trebao konkretnije reagirati na cijeli slučaj, jer Maleš je sada dio Saveza?

'Jedino što mogu reći da se to nije dogodilo ni na nogometnoj utakmici ni u vrijeme dok je on obnašao dužnosti u nogometu. Za sve ostalo treba utvrditi činjenice', završio je Srebrić.