AFRIČKI KUP NACIJA

Malavi šokirao Alžir, tek remi Obale Bjelokosti

11.01.2010 u 17:48

Bionic
Reading

Na Afričkom kupu nacija odigrana je i druga utakmica prvog kola skupine A. Malavi je razbio Alžir sa 3:0 i tako stigao do prvih bodova. U skupini B Obala Bjelokosti i Burkina Faso su remizirali (0:0)

Malavi - Alžir 3:0

Nakon što su u nedjelju na otvaranju afričkog prvenstva Angola i Mali odigrali dramatičnih 4:4, u ponedjeljak je odigrana i druga utakmica u skupini. Nogometaši Malavija priredili su iznenađenje, jer su pobijedili Alžir, jednog od favorita natjecanja koji će igrati i na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, sa 3:0.

U uvjerljivom trijumfu 3:0 strijelci za Malavi bili su Mwafulirwa (17), Kafoteka (35) i Banda (48). Utakmica je igrana u Luandi pred tek nešto više od tisuću gledatelja.

Obala Bjelokosti nije uspjela svladati autsajdere iz Burkine Faso (0:0), iako su nastupile sve zvijezde 'slonova' na čelu s Didierom Drogbom, Yayaom i Kolo Toureom, Salomonom Kalouom, Emmanuelom Ebouem i drugima. Dvije velike prilike propustio je omaleni napadač Bjelokošćana Bakari Kone, a sudac nije svirao očiti kazneni udarac na Eboueu u prvom dijelu.

Ovaj susret odigran je u eksklavi Cabindi, u kojoj su pobunjenici pucali na autobus s reprezentacijom Toga i ubili troje ljudi. Togo se povukao s prvenstva i bit će službeno diskvalificiran, iako će se reprezentacija Gane morati pojaviti na igralištu.