PROBLEM SA SAVEZOM

Makedonski klubovi bojkotiraju prvenstvo

22.11.2009 u 22:46

Bionic
Reading

Makedonija Đorče Petrov, Sloga Jugomagnat, Pelister i Trnova klubovi su koji su najavili bojkot makedonskog prvenstva. Razlog? Reizbor Haralampije Hadži Risteskog za predsjednika tamošnjeg saveza

Četiri makedonska nogometna prvoligaša odbila su nastupiti u susretima nacionalnog prvenstva u znak protesta što je za predsjednika Makedonskog nogometnog saveza ponovno izabran Haralampija Hadži Risteski. Prvenstvo bojkotiraju prvak Makedonija Đorče Petrov, Sloga Jugomagnat, Pelister i Trnova. Igrači ta četiri kluba danas su se okupili na stadionu Makedonije i pročitali zajedničko priopćenje.

'Tražimo osnivanje novog Makedonskog nogometnog saveza i formiranje Udruženje prvoligaša i drugoligaša koje bi vodilo natjecanje. Do ispunjenja svojih zahtjeva nećemo igrati utakmice', stoji u priopćenju.

Nogometni savez Makedonije je poručio da će svi klubovi koji su odbili igrati izgubiti utakmice 0:3, a ukoliko se njihov bojkot nastavi, bit će isključeni iz prvenstva. Hadži Rusteski je u subotu treći put zaredom izabran za predsjednika Nogometnog saveza Makedonije.