KRIZA NE BIRA

Makarska ove sezone bez teniskog turnira

31.03.2010 u 17:45

Bionic
Reading

Nakon 12 uspješnih izdanja, Makarska će ove godine ostati bez ženskog teniskog turnira. Naime, organizatori nisu mogli pronaći potreban novac, te su turnir morali otkazati. No, zanimljivo je da za pomoć nisu pitali ni Grad, a ni glavnog sponzora

Prema pisanju Makarske kronike, odluka o odustajanju od organizacije donesena je iako ni Grad kao suorganizator ni Euroherc kao najveći sponzor nisu zaprimili zahtjev za sufinanciranjem međunarodnog ženskog turnira. Dakle, međunarodni teniski turnir Makarska Open Womens Circuit ove se godine neće održati. Challenger turnir nagradnog fonda u vrijednosti 25 tisuća dolara koji je 12 godina u gradu pod Biokovom okupljao poznate i perspektivne tenisačice iz cijelog svijeta, a sam grad promovirao na sportskoj karti, službeno je otkazan zbog nedostatka novca.

'Kad smo usvajali financijski plan poslovanja Hotela Makarska, donijeli smo odluku da ove godine ne idemo u organizaciju turnira čiji je sami nagradni fond vrijedan 25 tisuća dolara, ali se cijela organizacija popne do milijun kuna. Zbog recesijskih vremena i predstojeće sezone koja će sigurno biti loša, nemamo mogućnosti investirati ni u vlastite objekte, pa bi bilo nelogično toliku svotu utrošiti u jedno sportsko događanje', rekao je za Makarsku kroniku direktor Hotela Makarska Joško Lelas.

No, zanimljivo je da su Hoteli Makarska od organizacije turnira odustali bez da su od glavnih sponzora uopće zatražili novac. Naime, kako je potvrdio pročelnik Dražen Kuzmanić, Grad koji je bio suorganizator turnira nije od Hotela Makarska zaprimio zahtjev za sufinanciranje ovogodišnjeg Ladies Opena, a financijska pomoć, kako je za Makarsku kroniku potvrdio Milovan Milinković, nije tražena ni od Euroherca koji je posljednje dvije godine bio najveći sponzor.

Isti izvor navodi da odustajanje od ovog sportskog događanja ima dublje korijene te podsjeća da je u listopadu prošle godine, samo tri mjeseca nakon medijske afere koja je buknula oko policijske istrage u kojoj se direktor Teniskog centra Mijo Ivandić sumnjičio za seksualno zlostavljanje maloljetnica, Teniskom klubu Hoteli Makarska zaprijetilo je gašenje. Kao službeni razlog uprava kluba navela je financijske probleme prouzrokovane neplaćanjem članarina. No, roditelji djece koja treniraju, na čelu s trenerom Goranom Raffanellijem, pobunili su se zbog takvih optužbi tvrdeći da su novci od članarina jedini stalni prihod koji klub dobiva, a da je za njegovu financijsku propast krivo netransparentno poslovanje.