VOLONTERI MARŠIRAJU

Majstor Vuga odveo Varaždin u 3. pretkolo

21.07.2011 u 21:01

Bionic
Reading

Nogometaši Varaždina pobjedom 3:1 u uzvratnoj utakmici protiv Iskre-Stal ostvarili su plasman u 3. pretkolo Europske lige

Tamo će u dvije utakmice odmjeriti snage protiv bukureštanskog Dinama. Prva se igra 28. srpnja u Bukureštu, a uzvrat je 4. kolovoza u Varaždinu.
Sudeći prema prvih dvadesetak minuta susreta, činilo se da Varaždinci neće imati problema protiv gostiju iz Moldavije. Vugrinec je donio vodstvo od 1:0 u 14. minuti prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 25 metara. Gostujući vratar tek je pogledom ispratio loptu.

U 18. minuti već je bilo 2:0. Glavica nije imao problema Sačerov ubačaj glavom pospremiti u mrežu. Kad se činilo da će Varaždinci zadovoljni na odmor, obrana domaćina zaboravila je na Novicova koji smanjuje zaostatak na 2:1. Sudbinu gostiju svojim drugim pogotkom zapečatio je raspoloženi Vugrinec u 70. minuti.

'Stvorila se atmosfera da je Iskra loša momčad koju ćemo proći bez problema. Nakon našeg vodstva, došli su do daha, u nekoliko navrata čak i opasno priprijetili da dođu do izjednačenja. No, pokazali smo da smo u dvije utakmice ipak kvalitetnija momčad', rekao je nakon utakmice trener Varaždinaca, Samir Toplak.

Serija lijepih golova u Varaždinu