JE LI HARRY PROGLEDAO?

Majstor Niko: Milan bi bio ispunjenje sna

13.02.2011 u 12:26

Bionic
Reading

Tottenham je nanizao tri trijumfa u engleskoj ligi, a posljednje dvije pobjedničkim golovima im je donio Niko Kranjčar. Tako je hrvatski kreativac iz Tottenhamovog 'frižidera', u koji ga je stavio trener Redknapp, postao ključna figura u klubu sa sjevera Londona

Niko je protiv Sunderlanda zabio za konačnih 2:1, a pred Tottenhamom je nastup u Ligi prvaka protiv Milana na San Siru.

'Šest bodova u dvije utakmice je velika stvar i osjećam se sjajno. Nije bilo ni Luke ni Balea ni Van der Vaarta i pokazali smo da smo odlična momčad koja je spremna ponovno se plasirati u Ligu prvaka', rekao je Niko nakon meča ESPN-u.

Osjeća li da mu je sada porastao rejting kod skeptičnog trenera?

'Svaku utakmicu se boriš 90 minuta da bi izborio poziciju za idući dvoboj, nadam se da sada bolje kotiram. Istrčavanje na San Siru bilo bi ostvarenje snova', iskren je Kranjčar prije dvoboja koji je na rasporedu u utorak.

Redknapp je otkrio da Gareth Bale zbog ozljede leđa vjerojatno neće konkurirati za dvoboj na stadionu gdje je jesenas pošteno namučio Inter, a o Kranjčaru je govorio lijepim, nedorečenim, riječima.

'Niko se ponovno iskazao predivnim golom koji me ne čudi, jer upravo to trenira nakon svakog treninga. On je sjajan, top igrač', govori Redknapp.

Blago njemu kada mu je takav na klupi gotovo čitavu sezonu. Za očekivati je da će Niko u Milanu zauzeti poziciju u početnih 11.

Volej koji je presudio Sunderlandu