IZ SamoizolacijE u šibeniku

Majka Dražena Petrovića otkrila nam je nove detalje bliskog susreta s Novakom Đokovićem te zašto se u Zadru osjećala smiješno i glupo: Kad sam to vidjela, bila sam u šoku!

24.06.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Biserka Petrović, majka legendarnog košarkaša Dražena, u svojoj kući u Šibeniku provodi dane u obaveznoj samoizolaciji nakon što je imala bliski susret s najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem. Za tportal je ispričala kakve je upute epidemiologa dobila…

Kao što je poznato, Biserki Petrović bila je velika želja upoznati Novaka Đokovića, a plan je bio da se vide u Šibeniku kako bi srpski tenisač posjetio Baldekin i stan u Preradovićevoj ulici, u kojem je obitelj Petrović živjela i koji je pretvoren u spomensobu.

No njihov susret dogodio se u Zadru. Nole je dobio legendarni Draženov dres New Jersey Netsa, u kakvom je odigrao posljednje utakmice u NBA ligi, da bi nakon toga svojim riječima o Draženu dirnuo cijelu regiju i natjerao Biserku u suze.

'Moram vam reći kako u životu nisam vidjela toliko fotoreportera i novinara na jednom mjestu, a i sami znate da sam prošla pola svijeta, od NBA lige do velikih manifestacija u Španjolskoj ili Grčkoj. To u Zadru i ta gužva oko Đokovića bilo je nešto nevjerojatno, čudo!' kazala nam je Biserka Petrović.

>> Napokon se dogodio susret Novaka Đokovića i Biserke Petrović; evo što je sve rekao najbolji tenisač svijeta o velikom Draženu

Dakle sve je bilo idilično dok turnir nije naglo prekinut u utorak, kad je stigla vijest da je osim Dimitrova, Ćorića i još nekih koronavirusom zaražen i Novak Đoković. Nelagoda, nevjerica, a i mala panika brzo je zavladala među ljudima koji su se družili sa zaraženim tenisačima.

'Dobro se osjećam i za sada nemam nikakvih simptoma. Odmah sam nazvala epidemiologa, čim sam doznala da je Novak, s kojim sam se pozdravila i lagano zagrlila te potapšala po ramenu, ali bez poljubaca, pozitivan na koronavirus i dobila sam upute i u petak ću vjerojatno ići na testiranje jer će to biti osmi dan od kontakta s Đokovićem. Preporuka je pričekati nekoliko dana jer prvi nalaz napravljen rano može biti negativan, a kasnije postati pozitivan. Najveća briga mi je suprug Jole, koji je u kolicima, a žena koja mi je pomagala voditi brigu oko njega ne smije dolaziti u našu kuću zbog pravila epidemiologa. Zbog njega sam u strahu... Znate, Jole za dva dana ima 93. rođendan, ali ipak ga nećemo proslaviti u krugu obitelji. Tako smo se stariji sin Aco i ja dogovorili... Moramo se držati pravila. Znate, bilo je i težih situacija u životu od ove, a proslava može pričekati', kazala je za tportal Biserka Petrović.

  • +4
Susret Biserke Petrović i Novaka Đokovića u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Kaže kako joj susjeda pomaže kupiti namirnice u trgovini te kako joj je u Šibeniku bolje nego u Zagrebu.

'Ovdje imamo kuću s velikim vrtom i većinu vremena suprug i ja provodimo na svježem zraku. Ne izlazim nikamo, ne pada mi na pamet! Ispada kako sam iz Zagreba pobjegla zbog potresa, a stigla sam u žarište korone, ali i to je život. Što se mene tiče, nisam u panici. Mirna sam i odlično se osjećam.'

Kaže kako je ipak malo zabrinuta otkada je čula da je novinarka HRT-a Mirna Zidarić također pozitivna jer se uvjerila da se ni s kim nije rukovala i da je bila jako oprezna.

'Evo vam primjer kako je sve izgledalo. Stigla sam u Zadar na turnir s maskom i rukavicama i držala sam se strogo pravila o distanci. No kada sam vidjela da baš nitko ne nosi masku, ispala sam sama sebi smiješna i glupo sam se osjećala. Bila sam u šoku jer su se svi ponašali kao da korona nikad nije postojala, kao da je bila na Marsu. Zapravo, po meni je kriv organizator jer nije dao točne upute. Na kraju je jako lijepa priredba završila na ovako ružan način', kazala je gospođa Biserka, dodavši:

'Svi smo se previše opustili nakon popuštanja mjera, prerano su se otvorile granice, a znanstvenici, pogotovo Đikić, kojeg rado slušam, upozoravali su upravo na ovako nešto što nam se sada događa. No, ponavljam, ne treba paničariti.'

Na kraju razgovora Biserka Petrović otkrila nam je i jednu situaciju u kojoj se našla:

'U trenutku u kojem sam razgovarala s direktoricom turnira i pitala je na koji način da pozdravim Đokovića, rukovanjem ili samo predajom dresa za poklon, u trenu se pojavio Goran Ivanišević, kojeg dugo poznajem, kojem sam bila na dočeku u Splitu nakon što je osvojio Wimbledon koji je posvetio Draženu, i na brzinu me poljubio u obraze. To je bila spontana reakcija, ali toga ima oko nas jako puno. Naravno da mi je bilo drago kad mi se Goran javio, ali nakon cijele ove priče oko virusa jasno je da se svi moramo bolje držati pravila epidemiologa. Pogotovo mi stariji.'