TRANSFERI

Maicon napustio Inter i preselio u City

31.08.2012 u 19:38

Bionic
Reading

U posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka dogodila su se par zanimljivih transfera. Tako je po mnogima jedan od najboljih desnih bekova svijeta Maicon preselio iz milanskog Intera u Manchester City

Brazilski 31-godišnji nogometaš Douglas Maicon Sisenando, poznatiji samo kao Maicon, dosadašnji član Intera iz Milana, novo je pojačanje engleskog prvaka Manchester Cityja.

Maicon je u Interu proveo šest uspješnih sezona, tijekom kojih je s klubom iz Milana osvojio četiri naslova prvaka Italije i Ligu prvaka 2010. godine, kada je trener Intera bio današnji strateg Real Madrida Jose Mourinho.

Navodno je Mourinho želio dovesti Maicona u Real Madrid. No, usluge brazilskog desnog beka osigurao je klub kojeg vodi još jedan bivši Interov trener, Roberto Mancini. Upravo je Mancini doveo Maicona u Inter iz Monaca 2006. godine.

Zasad nije poznato na koji je rok Maicon potpisao s Manchester Cityjem. Ne zna se niti koliko je engleski klub platio Interu za taj transfer. No, budući da je Maicon imao još samo jednu godinu ugovora s Interom, špekulira se da je ta odšteta između tri i pet milijuna funti.

Nizozemski nogometni reprezentativac, 29-godišnji Rafael van der Vaart, potpisao je trogodišnji ugovor s njemačkim HSV-om, čiji je član već bio od 2005. do 2008. godine. Prvih pet godina profesionalne karijere Van der Vaart je proveo u Ajaxu, iz kojeg je prešao u HSV prije sedam godina. Iz hamburškog kluba je 2008. godine prešao u Real Madrid, a od 2010. godine igrao je za Tottenham. Usprkos špekulacijama o njegovom povratku u HSV, odigrao je obje utakmice ove sezone za Tottenham u prvenstvu. Ukupno je u dresu ''spursa'' upisao 63 nastupa, te postigao 24 pogotka.

Nogometni klub Mallorca, član elitne španjolske Primere, od petka je jači za kvalitenog pojedinca. Meksički nogometaš Giovani dos Santos je novo njihovo pojačanje.

Dos Santos je u sezoni 2007/08 bio velika nada Barcelone, ali je te 2008. otišao prema Tottenhamu i prilično nestao s nogometne scene. Londonski klub ga je seljakao po posudbama, pa je Dos Santos nosio dresove Ipswicha, Galatasarayja i Racing Santandera. Sada se skrasio u Mallorci s kojom je potpisao četverogodišnji ugovor. Ovaj 23-godišnji nogometaš je tijekom karijere odigrao 59 utakmica za meksičku reprezentaciju, te je bio strijelac četrnaest puta.

Premierligaš Stoke City potvrdio je da je dosadašnji vezni nogometaš Liverpoola Charlie Adam (26) potpisao četverogodišnji ugovor s klubom.

'Pottersi' su platili 'redsima' oko 6.2 milijuna eura za škotskog reprezentativca koji je na Anfield došao prošlo ljeto iz Blackpoola. U 28 utakmica u Premiershipu postigao je dva pogotka i ubilježio deset asistencija, ali to nije bilo dovoljno da ga čelnici Liverpoola odluče zadržati.

'Nije tajna da smo željeli pojačati ofenzivni dio momčadi, a Charlie je u tom smislu sjajno pojačanje. Ne samo da će njegova kreativnost i dobro oko za dodavanja biti dobitak, već treba podsjetiti da je pretprošle sezone za Blackpool zabio čak 12 golova', istaknuo je menadžer Stokea Tony Pulis.

Prije Blackpoola, Adam je igrao za Glasgow Rangers koji ga je posuđivao Ross Countyju i St. Mirrenu. Standardni je član škotske reprezentacije koja je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. u skupini s Hrvatskom.

Engleski krilni nogometaš Scott Sinclair (23) službeno je posljednjeg dana prijelaznog roka postao novo pojačanje aktualnog prvaka Premiershipa Manchester Cityja. Došao je Sinclair na Etihad stadion iz Swansea Cityja, a kako to već obično biva u engleskom nogometu, City nije službeno objavio koliko je težak transfer, niti na koliko je godina Sinclair potpisao ugovor.

Sinclair je karijeru počeo u Bristol Roversima, a 2005. godine je pojačao Chelsea. No, u tom londonskom klubu nisu imali previše sluha za njega, pa je Sinclair nastupio u samo šest službenih utakmica za Chelsea. Tako je taj period u karijeri proveo uglavnom na posudbama i to u čak šest različitih klubova.

Nicklas Bendtner, 24-godišnji napadač danske nogometne reprezentacije, provest će ovu sezonu na posudbi u Juventusu iz Arsenala.

Zadnjih je dana Bendtner bio povezan s prelaskom u Juventus, koji je u svoje redove primarno želio dovesti dosadašnjeg napadača Manchester Uniteda, Bugarina Dimitra Berbatova. Bendtner je označen kao alternativa za Berbatova, koji je na kraju završio u Fulhamu, pa je 'stara dama' dogovorila s Arsenalom posudbu na godinu dana, uz mogućnost otkupa ugovora na kraju ove sezone.

Bendtner je član Arsenala od 2005. godine, a ovo mu je već treća posudba iz tog kluba. Prva je bila u sezoni 2006/07 u Birminghamu, a druga prošle sezone u Sunderlandu.

Za dansku reprezentaciju je Bendtner zabio 20 golova u 52 nastupa.